Ook tijdens koud of nat weer kun je nu lekker op het terras zitten: de terrasverwarmer zorgt ervoor dat je niet verkleumt op het terras, maar dat je lekker warm blijft. Jij bent op zoek naar een terraswarmer en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Daarom geven wij je in deze tekst eerst enkele kooptips over de terrasverwarmer en daarna gaan we achtereenvolgens in op:
de soorten terraswarmers,
- gaskachels vs. elektrische terraswarmers,
- de functies van de terraswarmer en
- gebruikerstips voor een optimaal resultaat.
Bekijk en vergelijk hier terraswarmers!
Kooptips terrasverwarmer
Bij het kopen van een terrasverwarmer is het verstandig om rekening te houden met de volgende punten:
- Ruimte: heb je genoeg ruimte om de terraswarmer te plaatsen? Hangt of staat de terraswarmer niet te dichtbij, zodat je spullen kunnen schroeien of zelfs verbranden?
- Oppervlak: hoe groot is het oppervlak dat je wilt verwarmen met de terrasverwarming?
- Gas of elektrisch: kies je voor een elektrische terraskachel of voor een terrasverwarmer op gas? Lees er hier meer over!
- Weeromstandigheden: houd rekening met de omstandigheden van de locatie waar je je terraswarmer wilt plaatsen. Op een locatie met veel wind verwarmt een terraswarmer bijvoorbeeld minder vierkante meters dan opgegeven door de fabrikant.
- Stroom: is er voldoende vermogen beschikbaar? Zorg ook dat er een stopcontact in de buurt is van de electrische terrasverwarmer en houd hierbij rekening met de snoerlengte van de terraswarmer.
Soorten terrasverwarmers
Er zijn verschillende soorten terrasverwarmingen:
- Staande terrasverwarmers: deze terraswarmers zien eruit als lantaarnpalen tot ongeveer 2 meter hoog.
- Tafelmodel terraswarmers: deze terraskachels zijn een stuk kleiner en kun je gezellig op tafel zetten. Deze terraswarmers hebben vaak ook een mooier design.
- Terraswarmers die je moet ophangen:
- Aan de muur
- Aan de parasol
Gaskachel vs. elektrische terraswarmers
Daarnaast zijn er terraswarmers op gas en elektrische terrasverwarming. Voordelen van gasterraswarmers zijn dat de terrasverwarmer niet afhankelijk is van een stopcontact, zodat je de gaskachel overal kunt neerzetten en dat je geen last hebt van een minimaal beschikbaar vermogen. Verder geeft een gaskachel geen rood licht. Daar tegenover staat dat je je bij gasterrasverwamers het gas moet blijven bijvullen, dat ze vaak duurder zijn in aanschaf en dat je rekening moet houden met de minimale afstand tussen de gaskachel en de muur, het plafond en de vloer. Elektrische terraswarmers daarentegen kun je dichterbij plaatsen, ze zijn goedkoper in aanschaf, makkelijker te monteren en vaak hebben elektrische terraswarmers een mooier design.
Functies van de terraswarmer
De belangrijkste functie van terrasverwarming is natuurlijk zorgen voor warmte op het terras. Daarnaast kunnen terraswarmers nog andere extra functies hebben:
- Sfeerverlichting: terraskachels werken door middel van een lamp. Sommige lampen lichten op tijdens het warm worden, bij andere voel je alleen de warmte.
- Mp3-aansluiting: er zijn terrasverwarmers met een aansluiting voor je mp3-speler, zodat je tegelijk warmte, licht en muziek hebt.
- Omvalbeveiliging: met deze beveiliging staat je terraswarmer stevig op de grond.
- Verrijdbaar: een verplaatsbare terrasverwarmer heeft het grote voordeel dat je hem op elke plaats kunt neerzetten.
Gebruikstips terrasverwarmer
Om het maximale uit je terraswarmer te halen en ervoor te zorgen dat je terrasverwarmer optimaal gebruikt wordt, geven we je graag nog de onderstaande tips:
- Terrasverwarming aan de voorkant werkt effectiever dan verwarming aan de achterkant.
- Bij meerdere terraswarmers: plaats ze niet verder dan drie meter uit elkaar en richt ze iets naar elkaar toe voor een optimaal resultaat.
Bekijk en vergelijk hier terraswarmers en vind de beste koop!