Weet jij het verschil tussen eau de toilette, eau de parfum of parfum?

Weet jij het verschil tussen eau de toilette, eau de parfum of parfum?

Weet jij het verschil tussen eau de toilette, eau de parfum of parfum?

Snuffelen

Als je op zoek bent naar een nieuw geurtje is het soms lastig kiezen uit het grote aanbod. Niet alleen het kiezen van de geur zelf, maar ook het soort geurtje kan moeilijk zijn. Zo zijn poederige en snoepachtige geurtjes populair, zoals La Vie est Belle en heb je de ruime keuze uit bijvoorbeeld bloemig, houtachtig, kruidig, fruitig, groen, citrus en amber. Heel veel heerlijke geuren om uit te kiezen dus.

Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat een geurtje goed blijft hangen of geef je de voorkeur aan een fris en licht geurtje? En wat zijn de verschillen tussen eau de toilette, eau de parfum en parfum?

Het grootste deel van de luchtjes bestaan uit een mix van alcohol, geurstoffen en water. De verhouding van deze ingrediënten bepaalt in welke categorie het luchtje wordt ingedeeld. Hoe meer geurstoffen er in zitten, des te sterker de geur en hoe duurder je gekozen flesje wordt.

De hoogste concentratie aan geurstoffen vind je in parfum, namelijk 20 tot 40%. Daarna krijg je eau de parfum met een percentage van 10 tot 20% en eau de toilette bevat 5 tot 10% aan geurstoffen. Parfum is het duurste en heeft de krachtigste formule die je het langst blijft ruiken.

Winkelen met gemak

Is het tijd voor een nieuw geurtje maar val je al om als je een parfumwinkel voorbijloopt? Kies een geurtje zonder dat je neus verdoofd wordt en kom bij ons langs op Vergelijk.nl! Hier kun je kiezen uit de lekkerste geurtjes voor de zoetste prijzen.

Bekijk hier de demonstratie waarin je kunt zien hoe je met gemak je geurtje naar keuze vindt op Vergelijk.nl

 

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Share This