Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine?

Ben je toe aan een nieuwe wasmachine, maar weet je niet waar je op moet letten? Wij helpen je op weg!

Grootte trommel
Allereerst is het belangrijk dat de wasmachine groot genoeg is voor de wasjes die je wilt draaien. Het aantal kilo geeft aan hoeveel wasgoed er in de trommel kan. Een wasmachine met een trommel van 8 kilo is bijvoorbeeld ideaal wanneer je deze met minstens vier personen gebruikt.

Plaatsing in huis
Het is ook belangrijk om rekening te houden met waar je de wasmachine neer wilt zetten. Als je de machine op of onder een droger plaatst of wilt inbouwen, is een vulopening aan de voorkant van belang. Heb je niet veel ruimte of heb je moeite met bukken, neem dan een wasmachine met de vulopening aan de bovenkant.

Energielabel
Je wasmachine draait regelmatig, een milieubewuste keuze is daarom op zijn plaats. Het energielabel laat aan de hand van letters en plustekens zien hoe energiezuinig de machine is. Een A++ is bijvoorbeeld beter dan A+ of B.

Toerental
Kijk ook naar het toerental van een wasmachine, dit bepaalt de mate van centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was uit de wasmachine komt. Daarom is bijvoorbeeld 1600 of 1800 toeren aan te raden wanneer je de was aan een waslijn laat drogen in plaats van in een droger.

Geluidsniveau
Het centrifugeren maakt nogal wat geluid. Staat je wasmachine centraal in huis, let er dan op dat je een laag decibellevel hebt, zodat je zo min mogelijk geluidsoverlast ervaart.

Gebruik onze tips en snelle filters op de site en vind de wasmachine die het beste bij jou past. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met de Blijmakers.

 

quickfilters wasmachine

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Share This