Onderzoek: Lentekriebels van de Nederlander

Onderzoek: Lentekriebels van de Nederlander

 

Het tuingereedschap moet het afleggen tegen het meubilair

Wij deden onderzoek naar de lentekriebels van onze 400.000 Vergelijk.nl bezoekers. Het blijkt dat voornamelijk tuinmeubilair en schuttingen in trek zijn, tuingereedschap valt minder in smaak. Bekijk hier de achterliggende cijfers en kom erachter wat De Blijmakers er van vinden.

Bladblazer maakt plaats voor ligbedden
De tuin opknappen met dit heerlijke lenteweer? Wij Nederlanders hebben daar voorlopig geen zin in, wij genieten liever van de eerste zonnestralen. De sterke toename in de zoektocht naar tuinstoelen (31%), tuinkussens (64%) en ligbedden (90%) bevestigt dit. Tuingereedschap heeft met veel minder roem te maken. Dalingen zijn terug te zien bij onder andere potgrond (-16%), bladblazers (-15%) en ook de grasmaaiers (-2%) vallen niet in de smaak. Het tuinafval wordt wel weggehaald voordat de ligbedden worden uitgeklapt. Met een stijging van 62% in de hakselaars begint de Nederland toch een beetje met de lenteschoonmaak in de tuin.

 

 

Werken voor meer rust
Als er dan toch in de tuin gewerkt moet worden is dit om de rust te bevorderen. Wij zien in ons onderzoek dat de interesse voor schuttingen met ruim 50% is toegenomen en de interesse voor tuinschermen met 23%. Ben jij ook van plan dit jaar nog een schutting te plaatsen? Kleine tip van ons, houd de erfgrens even goed in de gaten.  Zo voorkom je een bezoekje van meester Frank Visser van de Rijdende Rechter, wel zo rustgevend 😉

Barbecueën komt later
Het barbecueën laat nog even op zich wachten, blijkt uit een stijging in het zoekverkeer van slechts 2%. Hoewel de zon overdag al goed schijnt, koelt het s ’avonds snel af.  Buiten zitten is dus nog wat oncomfortabel, maar dan staat de schutting alvast!

Wij zijn benieuwd hoe het met jouw lentekriebels is!

 

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Share This