Krijgt jouw filmavond straks een nieuwe impuls?

Krijgt jouw filmavond straks een nieuwe impuls?

Is jouw breedbeeldtelevisie eindelijk aan vervanging toe? Of kijk je misschien nog steeds zwart wit televisie? Hoe dan ook: het is tijd voor een nieuw toestel. Dit weekend staat er redelijk weer voor de deur, maar daarna is een strakke televisie zeker geen overbodige luxe.

Wij vergelijken twee televisies die vandaag de dag maar al te populair zijn. De Samsung UE48H6200 neemt het op tegen de LG 49UF675 V. Kijk je met ons mee?

Design
Voordat we ingaan op de belangrijkste specificaties staan we stil bij het design en formaat van de televisies. Qua schermdiagonaal (aantal inches) zijn deze televisies vergelijkbaar. De Samsung UE48H6200 is 48 inch, de LG 49UF675 V is 49 inch.

De 6,3 centimeter dikke Samsung is zeer stilistisch en staat op een chromen kruisvoet. Ook de zwarte voet van de LG is stijlvol. Bij beide televisies wordt een vaste beugel meegeleverd, waarmee je het toestel aan de muur hangt.

Mogelijkheden
Het belangrijkste element om realistische televisie in je huiskamer te halen is natuurlijk de beeldkwaliteit van het scherm. De Samsung is Full HD, wat wijst op ‘High definition beelresolutie.’ Beelden worden opgebouwd uit 1920 verticale lijnen en 1080 horizontale lijnen. Oftewel, 1080 pixels.

De LG 49UF675 V heeft een Ultra HD-resolutie waardoor ieder beeld haarscherp wordt getoond. Omdat elk detail zichtbaar is, komt het beeld echt tot leven. Door de Ultra HD-resolutie geniet je van 4 keer scherper beeld dan op een Full HD-tv zoals de Samsung. De 100 Hz beeldverversing zorgt dat snelle beelden vloeiend worden weergegeven. Zo blijft het beeld ook scherp tijdens een flitsende actiescène en geniet je altijd van een realistische beeldkwaliteit.

Deze Samsung is een televisie met veel SMART-mogelijkheden. Smart TV biedt een platform waarop je verschillende apps, zoals Netflix en Uitzending Gemist, gebruikt. De LG is geen Smart TV en beschikt dan ook niet over deze mogelijkheden.

Extra’s
Ben jij stiekem verslaafd aan sociale media? De Samsung beschikt over Social TV, waarmee je een programma kijkt terwijl aan de zijkant een twitterfeed met de laatste ontwikkelingen op socials meeloopt. Misschien is jouw programma wel Trending Topic.

Voor de echte voetbalfan heeft Samsung een extra modus aan deze televisie toevoegt: de ‘Football mode.’ Op de afstandsbediening zit een speciale knop waarmee je deze modus activeert. Zowel het beeld als het geluid past zich vervolgens aan voor de ideale voetbalbeleving.

Prijs
Op dit moment is de Samsung UE48H6200 verkrijgbaar voor 699 euro. De LG 49UF675 is 90 euro duurder en komt uit op een bedrag van 769 euro.

Hopelijk heeft de vergelijking tussen deze twee prachtige televisies je wijzer gemaakt en brengt het je een stap dichter bij een nieuwe televisie. Denk je dat deze televisies niet passen bij jouw televisie- en filmbeleving? Gebruik dan onze tips en snelle filters op de website en vind de televisie die jou op het lijf geschreven is. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de Blijmakers.

Veel kijkplezier!

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Share This