Hulp nodig? Bel 030-214 5004 of Whatsapp naar 06-15 19 74 74
× Categorieën MENU
Zoek naar producten {}

Algemene informatie over prepaid

Prepaid bellen is een vorm van bellen zonder abonnement. Je koopt van tevoren prepaid beltegoed en als je belt, worden de gesprekskosten van je beltegoed afgeschreven. Prepaid is eigenlijk de vertaling van 'vooraf betaald'. Voordelen van prepaid bellen zijn dat je niet vastzit aan een abonnement met de bijbehorende maandelijkse vaste lasten en je hebt ook niet te maken met een opzegtermijn. Nadeel is dat je soms van bepaalde diensten geen gebruik kunt maken.

Bekende aanbieders van prepaid zijn: Hi, KPN, Simyo, Telfort, T-mobile, UPC en Vodafone.

Wil je meteen op zoek naar een prepaid kaart, bekijk en vergelijk dan hier alle prepaidkaarten!

Vergelijk hier alle prepaid aanbiedingen!Prepaid telefoon
Om met je mobieltje prepaid te kunnen bellen moet je gebruik maken van een prepaid gsm, oftewel een mobiele telefoon die geschikt is om er prepaid mee te kunnen bellen. Vaak koop je een prepaid pakket, bestaande uit een mobiele prepaid telefoon en een prepaid simkaart. Als je echter nog over een goed werkende gsm beschikt, dan kun je er ook voor kiezen om een losse prepaid simkaart aan te schaffen. Let er dan wel even op of je oude gsm simlockvrij is of geschikt is om prepaid te bellen met de door jou gewenste prepaid simkaart. Ook kun je als je nog een goedwerkende gsm hebt kiezen voor een simonly abonnement. Maar dan zit je wel vast aan een abonnement, met de hiervoor genoemde nadelen. Wil je meer informatie, kijk dan bij de categorie simonly.

Besluit je een prepaid pakket aan te schaffen, dan ben je gebonden aan de mobiele telefoons die de door jou gewenste telecomaanbieder aanbiedt. Dit zijn onder andere prepaid gsm’s van Alcatel, Lg, Samsung, Siemens en Nokia. In de productvergelijker prepaid telefoon kun je bij specificaties zien welke telefoons in combinatie met de door jou gewenste prepaid kaart worden aangeboden. Voor meer informatie over de verschillende modellen mobiele telefoons kun je het beste kijken bij onze uitleg over mobiele telefoons.

Kosten prepaid mobiel bellen
De kosten voor het bellen met een prepaid telefoon bestaan uit een starttarief en de gesprekskosten. Deze worden per minuut berekend. Let wel op dat de tarieven hiervoor vaak verschillen, afhankelijk van het tijdstip waarop je belt (dal- of piekuren). Ook zijn er aanzienlijke prijsverschillen in het bellen naar een vast of mobiel telefoonnummer en ook de tarieven voor het bellen naar het buitenland variëren. Bellen naar vaste telefoonnummers is duurder dan het bellen naar mobiele telefoonnummers. Voor mms- en sms-berichten wordt veelal een stuksprijs berekend zonder starttarief en ook deze kosten worden van je beltegoed afgeschreven.

Vergelijk hier prepaid!Prepaid tegoed opwaarderen
Het opwaarderen van je beltegoed kun je op verschillende manieren doen. Allereerst kun je een beltegoedkaart (prepaid kaart) kopen bij telefoonwinkels, tankstations, supermarkten en vele andere winkels. Op deze kaart (of kassabon) staat een code die je moet intoetsen op je gsm. Deze prepaid kaarten zijn beschikbaar met verschillende tegoeden, afhankelijk van je aanbieder. Je moet namelijk wel een prepaid kaart kopen van de telecomaanbieder waar je ook een prepaid simkaart of prepaid telefoon van hebt aangeschaft. Sommige prepaid providers bieden ook de mogelijkheid om je beltegoed via de website op te waarderen (erg handig als je op vakantie in het buitenland bent). Ook bieden diverse telecomaanbieders in samenwerking met de bekende banken de mogelijkheid het prepaid tegoed rechtstreeks van je bankrekening op te waarderen.

Aanbieders prepaid
Bij de keuze van prepaid telecomaanbieder is het belangrijk om te letten op het bereik van het netwerk. De dekking van de gsm-netwerken wil namelijk nog wel eens verschillen. Aanbieders van prepaid kaarten zijn onder andere: Hi, KPN, Simyo, Telfort, T-mobile, UPC en Vodafone.

Vind je het vervelend om iedere keer een nieuw telefoonnummer te krijgen, dan is het handig om een prepaid telefoonaanbieder te zoeken die je de mogelijkheid biedt om je oude telefoonnummer te behouden.

Wil je meer informatie over prepaid, dan kun je hier de veelgestelde vragen bekijken en voor een alfabetisch overzicht met technische specificaties van prepaid kun je hier terecht.

Bekijk en vergelijk hier prepaid en vind de beste koop!

  • Tel. 030-214 5004
  • WhatsApp 06-15 19 74 74
  • blijmakers@vergelijk.nl