Bel 0302145004 (9-17u)
Of stuur een whatsapp
06 15 19 74 74

Algemene informatie over de keukenweegschaal

Een onmisbare hulp in de keuken is de weegschaal. Hoe goed je ook kunt koken, je weegt je ingrediënten af want we zijn niet allemaal zo goed als Jamie Oliver of Nigella Lawson. Die zien op het oog wel hoeveel iets weegt en wegen het op het zicht af. Wij gewone stervelingen vertrouwen maar op de precisie van de keukenweegschaal. Jij bent op zoek naar een keukenweegschaal en kunt wel wat hulp gebruiken. Hieronder bespreken we de belangrijkste dingen waarop je kunt letten bij het kopen van een keukenweegschaal.Vergelijk hier keukenweegschalen!

Bekende merken van de keukenweegschaal zijn: Bestron, Inventum, Kenwood, Krups, Philips, Soehnle en Tefal.

Wil je nu meteen op zoek naar een keukenweegschaal, bekijk en vergelijk dan hier keukenweegschalen!

De keukenweegschaal
De keukenweegschaal is een simpel apparaat, klein en plat. Tegenwoordig zitten er bijna altijd wel één of meerdere batterijen in. Er zijn ook nog keukenweegschalen die niet op een batterij werken, maar die zijn niet zo precies. De wat duurdere keukenweegschalen hebben zelfs een batterij indicator waarop te zien is hoe vol de batterij is. Een keukenweegschaal slaat eigenlijk altijd wel automatisch af na gebruik, maar het wordt apart aangeduid of dit echt het geval is.

Analoog en digitaal
Voor het aflezen van het gewicht op de keukenweegschaal zijn er twee mogelijkheden: analoog (via de schaal) of digitaal. De analoge keukenweegschaal lees je af met een wijzer, die met behulp van een schaalverdeling het gewicht aangeeft. De digitale keukenweegschaal laat een cijferaanduiding zien op een display. De meeste keukenweegschalen hebben tegenwoordig een digitale, cijfermatige aanduiding. Een schaalverdeling per gram is het meest exact. Op die manier weeg je echt tot op de gram nauwkeurig, wat essentieel is voor mensen die bijvoorbeeld een dieet volgen.

Vergelijk hier keukenweegschalen!Functies keukenweegschaal
De keukenweegschaal is meestal gemaakt van plastic, glas, aluminium of RVS. Er zijn staande of hangende weegschalen voor in de keuken. Waar je voorkeur naar uitgaat, is een persoonlijke keuze: in kwaliteit is er geen verschil tussen beide varianten. Naast platte keukenweegschalen zijn er ook weegschalen waarbij de schaal tevens als mixkom dient. Wel zo makkelijk, dat scheelt weer in afwas. Een keukenweegschaal heeft een maximale weegcapaciteit. Dit wordt aangegeven in kilo's. Naast het wegen van gewicht in gram is het ook mogelijk om vloeistoffen te wegen. Op de keukenweegschaal zit een knop waarmee je kunt schakelen tussen gram en vloeistofmeting in centiliters. Voordat je iets gaat wegen is het verstandig om de keukenweegschaal handmatig op de 0-stand te zetten. Dan weet je zeker dat je echt een exacte meting krijgt. Niet alle keukenweegschalen hebben een instelbare 0-stand. De 0-stand is ook voor de doorweegfunctie essentieel.

Extra’s keukenweegschaal
Voor het wegen van minder zware dingen, bijvoorbeeld post, is de schaalverdeling in gram onmisbaar. Sommige weegschalen hebben een postweegfunctie. Niet echt iets wat je dagelijks in de keuken gebruikt, maar wel op kantoor. Ook op je werkplek komt de keukenweegschaal nog van pas. Met de doorweegfunctie kun je meerdere ingrediënten bij elkaar afwegen.
Vergelijk hier keukenweegschalen!
Keukenweegschaal en vaatwasser
De losse onderdelen van een keukenweegschaal zijn vaatwasmachinebestendig. Denk hierbij aan de mixkom en het losse weegplateau. Het gedeelte van de analoge weegschaal waarop je het gewicht afleest, kan meestal ook niet in de vaatwasser. Het is namelijk niet de bedoeling dat er vocht in dit gedeelte komt. Uiteraard mag het onderdeel van een digitale keukenweegschaal waar de batterij in zit niet in contact komen met water. Natuurlijk mag je de weegschaal wel afnemen met een natte doek.

Accessoires
Er zijn niet veel losse accessoires verkrijgbaar voor keukenweegschalen. Vaak worden de batterijen meegeleverd of een extra mixkom. Voor sommige keukenweegschalen zijn de glazen weegplateaus los verkrijgbaar.

Verdere uitleg van de gebruikte technische gegevens over keukenweegschalen kun je hier vinden. Heb je na het lezen van deze uitleg nog meer informatie nodig, kijk dan even tussen de veelgestelde vragen over keukenweegschalen.

Bekijk en vergelijk hier keukenweegschalen en vind de beste koop!

Advertenties:

  • De Bestron DEK4150 is een keukenweegschaal van RVS met grote RVS-schaal en u kunt wegen tot op 1 gram nauwkeurig. Met de handige doorweegfuntie zet u het gewicht elke keer opnieuw op 0, zodat u niet hoeft te rekenen met gewichten die zich al op de weegschaal bevinden.
  •  Soehnle Attraction66171Digitale keukenweegschaalRuimtebesparende digitale keukenweegschaal met weegplateau gemaakt van hygiënisch, geborsteld roestvrijstaal, en een groot verlicht Led schermGepatenteerde sensorDe sensor toetsen zorgen voor een gemakkelijke en handige bediening, een licht aanraking van de toetsen is voldoendeEnergiebesparende auto off functieTarra functieDe tarra functie maakt het mogelijk om meerdere ingrediënten in één kom te wegen, doordat u tussendoor de weegschaal op nul kunt zetten.  
  • Gewicht: 430. Batterijen meegeleverd: Ja. Automatische uitschakeling: Ja. Kleur: Wit. Nauwkeurigheid: 1. Beeldscherm: LCD. Timer: Ja. Schermgrootte (display): 42 x 32. Soort: Elektronisch. Soort materiaal (bovenkant): Glas. Tara weight function: Ja. Eenheid van de maatregel: g, oz. Makkelijk schoon te maken: Ja. Maximaal gewicht: 3. Overbelastingsindicator: Ja. Soort bediening: Sensor. Digit afmeting: 17. Klok functie: Ja. Bron data-sheet: .. Type accu/batterij: CR2032. Ondersteund aantal accu's/batterijen: 2
  • Proline KS20 is een eenvoudige magnetron met 2 mechanische draaiknoppen. De magnetron is vrij simpel te bedienen.Met een timer en kinderslot zodat er geen ongewenste instellingen kunnen worden gedaan als de magnetron bezig is. Verder een elegant design dus geschikt voor elke keuken.
  • Bestel Brabantia Digitale Keukenweegschaal online bij fonq. Alle Brabantia producten uit voorraad leverbaar. Voor 24:00 besteld, morgen in huis.
  • Gratis bezorging vanaf €20,- Deze stijlvolle, digitale keukenweegschaal Attraction van het merk Soehnle, weegt tot 1 gram nauwkeurig. Zo weegt u altijd de juiste hoeveelheid af voor heerlijke gerechten.
  • Deze keukenweegschaal van het merk Beurer heeft een uniek ontwerp door de wandmontage. De weegschaal is eenvoudig tegen ieder type muur te plaatsen. Dankzij... Kijk voor meer informatie op de website.
  • Bestron Keukenweegschaal AKS140
  • Waarom wachten tot je een ons weegt op de juiste keukenweegschaal?