Bel 0302145004 (9-17u)
Of stuur een whatsapp
06 15 19 74 74

Privacy

VERGELIJK.NL is een website van Compare Group B.V. (hierna: "Compare Group"). Compare Group respecteert de privacy van haar bezoekers en klanten. De informatie die Compare Group over jou verwerkt (hierna: "persoonsgegevens") behandelen en beveiligen wij daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. De verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is Compare Group B.V., St. Jacobsstraat 6-8, 3511 BR Utrecht. Via info@vergelijk.nl kun je altijd contact met ons opnemen.

Compare Group houdt zich aan de geldende wet- en regelgeving, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Compare Group heeft het verwerken van persoonsgegevens aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), onder nummers 1471538, 1471541 en 1471526. Meer informatie over het College Bescherming Persoonsgegevens en over privacy kun je vinden op http://www.cbpweb.nl.

Het privacybeleid geldt voor iedereen die een van onze websites bezoekt of een bestelling plaatst op http://www.vergelijk.nl. Informatie over hoe Compare Group omgaat met persoonlijke gegevens staat in dit privacybeleid beschreven.

Jouw instemming
Het verstrekken van persoonsgegevens aan Compare Group is niet verplicht. Je kiest zelf of je de persoonsgegevens wilt invoeren op onze website. Om gebruik te kunnen maken van een aantal diensten is het invoeren van persoonsgegevens wel noodzakelijk. Als de invoer van gegevens wordt gevraagd, wordt aangegeven welke gegevens noodzakelijk zijn om van de dienst gebruik te kunnen maken en dus moeten worden ingevuld, en welke gegevens optioneel zijn.

Door gebruik te maken van deze website stem je ermee in dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt op de wijze die in dit privacybeleid wordt aangegeven. Maak geen gebruik van de website of de diensten van Compare Group als je het er niet mee eens bent dat je persoonsgegevens door ons worden verwerkt en gebruikt.

Welke gegevens slaan wij op als je onze website bezoekt?
Je persoonsgegevens worden verzameld wanneer je je aanmeldt als gebruiker van de diensten van Compare Group, bij het vergelijken van prijzen, producten en diensten, alsook bij promotie- en verkoopcampagnes voor de producten en diensten van Compare Group. Compare Group maakt op haar websites gebruik van cookies om bepaalde gegevens te verzamelen. Meer informatie over het gebruik van cookies kun je vinden in de paragraaf ‘cookies’ verderop in dit privacybeleid. De persoonlijke gegevens die door ons worden verzameld, zijn onder andere gegevens uit de volgende categorieën:

Anonieme bezoekgegevens. Het is mogelijk om de websites van Compare Group te bezoeken zonder je aan te melden of je identiteit bekend te maken. Toch worden door je browser bepaalde gegevens doorgegeven aan Compare Group. Deze gegevens worden verzameld bij het bezoek en gebruik van de websites van Compare Group. De servers van Compare Group leggen automatisch bepaalde gegevens vast, zoals URL, IP-adres van je computer, browsertype en -taal, de website via welke je op onze website terecht bent gekomen, de datum en het tijdstip waarop je onze website bezoekt, de pagina's die je bezoekt, de koppelingen die je gebruikt en de inhoud die je doorbladert. De opgeslagen gegevens bevatten geen persoonlijke informatie.

Bezoekers- en klantenprofiel
. Het gaat hierbij om gegevens die je invult op de websites van Compare Group, zoals naam, geslacht en e-mailadres. We kunnen ook andere contactgegevens verzamelen die voor de levering van diensten, de communicatie met klanten en de identificatie van gebruikers nodig zijn. Ook verzamelen we informatie over jouw interesses, voorkeuren en wensen als gebruiker van onze websites. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld bij Compare Group bekend zijn omdat je hebt aangegeven dat bepaalde onderwerpen of producten je interesseren of omdat Compare Group jouw interesses heeft afgeleid uit de manier waarop je van de diensten van Compare Group gebruik maakt. Bij sommige van onze diensten kunnen wij ook informatie verzamelen over anderen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je wilt dat we de door jou bestelde producten bij iemand anders bezorgen.

Klantenservicegegevens
. Compare Group verzamelt informatie die haar helpt de klantenservice en klantrelatie te verbeteren, zoals de klachten of vragen gecommuniceerd aan de klantenservice van Compare Group. De informatie verkrijgen we onder andere uit telefoongesprekken en e-mailconversaties met de klantenservice en andere interactie tussen jou en Compare Group of de partner (meestal de webwinkel) die wij vertegenwoordigen.

Waarvoor gebruiken wij jouw persoonsgegevens?
We verzamelen en verwerken je persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

Versturen van e-mails. Compare Group gebruikt jouw e-mailadres voor verschillende doeleinden. Zo sturen we je een e-mail wanneer de reviews, vragen of antwoorden die je op onze website hebt geplaatst, online staan. Ook houden we je per e-mail op de hoogte als er een antwoord op je vraag komt. Daarnaast kunnen we je e-mailadres gebruiken om je e-mails te versturen met een nieuwsbrief of een aanbieding. Dit laatste doen we natuurlijk alleen als je hier zelf toestemming voor hebt gegeven.

Het ontwikkelen van producten en diensten
. Je persoonlijke gegevens kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van de websites en bijbehorende technologieën van Compare Group. Wij maken voornamelijk gebruik van statistische en andere relevante gegevens aan de hand waarvan je identiteit niet kan worden vastgesteld. Je persoonsgegevens kunnen ook worden gebruikt voor het gericht marketen van onze producten en diensten, bijvoorbeeld om je gepersonaliseerde inhoud te tonen en om gericht aanbiedingen te doen. In het kader van de optimalisatie van het doen van de aanbiedingen kan Compare Group een profiel van je opstellen.

Communicatie met klanten en marketing. Voor zover de wet dit toestaat, kunnen je persoonsgegevens worden gebruikt voor de marketing van de producten en diensten van Compare Group en de partners die door Compare Group worden vertegenwoordigd. Denk hierbij aan direct marketing, marktonderzoek en communicatie met klanten, bijvoorbeeld om je te informeren over onze producten en diensten.

Informatie plaatsen
. Voor sommige diensten vragen wij je om je e-mailadres en naam, om je in de gelegenheid te stellen informatie te plaatsen en uit te wisselen op onze websites. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van product- en winkelreviews en het plaatsen van Vragen en Antwoorden op onze websites.

Facturatie. Als het gaat om een betaalde dienst, gebruiken wij je persoonsgegevens om je te kunnen factureren. Financiële gegevens worden nooit op een website gepubliceerd door Compare Group, en ook niet aan derden ter beschikking gesteld voor doeleinden anders dan het uitvoeren van de overeenkomst.

Wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens ten slotte om te voldoen aan de op Compare Group rustende wet- en regelgeving. Compare Group kan persoonsgegevens vrijgeven wanneer dit door de wet vereist is, bijvoorbeeld bij een gegronde verdenking van fraude.

Compare Group bewaart je persoonsgegevens in beginsel zolang als dat nodig is voor bovengenoemde doeleinden, of om te voldoen aan wettelijke (bewaar)verplichtingen.

Cookies
Wat zijn cookies? Compare Group kan op haar website gebruik maken van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat vanaf onze website naar je computer wordt gestuurd en op de harde schijf wordt opgeslagen. In zo'n cookie kan informatie worden opgeslagen als  je IP-adres, het besturingssysteem van je computer, je browsertype en het adres van de website via welke je op de website van Compare Group bent terechtgekomen.

Wat kunnen cookies niet? Een cookie kan geen gegevens van de harde schrijf aflezen. Dit betekent dat de cookie enkel gegevens van de computer kent en geen persoonsgegevens. Cookies kunnen je computer of de bestanden die op jouw computer staan niet beschadigen.

Wat doen wij met de cookies?
Aan de hand van cookies kunnen websites van Compare Group je herkennen als je deze weer bezoekt. Dit is handig voor jou, omdat je bijvoorbeeld niet telkens je wachtwoord hoeft in te voeren of ingestelde voorkeuren voor een bepaalde dienst of pagina niet steeds opnieuw hoeft aan te geven bij elk bezoek. Aan de hand van cookies kunnen wij ook het websitebezoek analyseren en op basis hiervan onze dienstverlening naar onze bezoekers en klanten verbeteren.

Ook kunnen cookies worden gebruikt om advertenties op de websites die je bezoekt beter op je behoeften en interesses af te stemmen, om te voorkomen dat je een bepaalde advertentie te vaak ziet en om te registreren hoe vaak een advertentie wordt vertoond.

Onder andere Google en onze mediapartners presenteren in opdracht van Compare Group advertenties op onze websites. Zij plaatsen daarvoor cookies op je computer. Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing. Adverteerders of andere bedrijven hebben geen toegang tot de door Compare Group geplaatste cookies.

CObrowser.net hulpchatcookie. Om je op afstand hulp te bieden via onze website of met je te kunnen chatten, maken wij gebruik van een aparte cookie. Deze cookie wordt geplaatst door een dienst van CoBrowser.net, de leverancier van onze chatfunctie. Je kunt het gebruik van deze cookie weigeren, maar in dat geval werkt de chatfunctie niet en kun je er geen gebruik van maken. Dankzij deze cookie kan Compare Group je handelingen op onze website volgen, zodat we je zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn tijdens het chatten.

Cookies uitzetten. Je kunt zelf bepalen of je cookies (gedeeltelijk) wilt toestaan of weigeren, voor welke websites dit geldt en of je wilt dat je browser je op de hoogte stelt wanneer er een cookie wordt geplaatst. Dit kun je aangeven in je browserinstellingen. Hier kun je ook cookies verwijderen van je computer. Aangezien iedere browser anders is, verwijzen we je naar het "help''-menu van je browser voor het instellen van je cookievoorkeuren. Let op, dit werkt alleen op de computer en browser waar je de cookievoorkeuren instelt. Als je gebruik maakt van meerdere computers of browsers, dien je deze handeling voor iedere computer en/of browser te herhalen.

Je kunt je op http://www.google.nl/privacy_ads.html afmelden voor het plaatsen van cookies door Google en haar groepsmaatschappijen, en op http://www.youronlinechoices.eu/nl kun je je afmelden voor het plaatsen van cookies door andere advertentienetwerken die in opdracht van Compare Group op onze websites advertenties presenteren. Sommige serviceproviders waarvan de inhoud aan de website van Compare Group is gekoppeld, kunnen op hun websites ook gebruikmaken van cookies. Compare Group heeft geen toegang tot of controle over deze cookies.

Houd er wel rekening mee als je het plaatsen van cookies op je computer onmogelijk maakt, dat bepaalde functies of diensten op de websites van Compare Group niet werken.

Delen, uitwisseling en bekend maken van persoonsgegevens
Compare Group zal je persoonsgegevens niet verkopen, leasen of anderszins bekend maken aan derden, behalve in de volgende situaties:

Uitwisseling met dochtermaatschappijen. Compare Group kan jouw persoonsgegevens uitwisselen met haar dochteronderemingen, te weten Vergelijk.nl B.V., Vertaa OY, Compare International B.V. en Vergelijk Services B.V. Jouw gegevens kunnen door Compare Group worden gecombineerd met gegevens die zijn verzameld in het kader van jouw aankoop of gebruik van producten of diensten van Compare Group of haar dochterondernemingen. Indien je bezwaar hebt tegen het uitwisselen en combineren van jouw persoonsgegevens met dochterondernemingen kun je dit melden via info@vergelijk.nl.

Jouw toestemming. Je persoonsgegevens kunnen alleen door ons worden gedeeld als je daarmee hebt ingestemd. Sommige van onze diensten zijn van zodanige aard dat de gegevens van gebruikers worden gepubliceerd als deze hier toestemming voor geven. Hierbij valt te denken aan diensten waarmee gebruikers hun eigen inhoud kunnen publiceren, zoals reviews en Q&A’s (vragen & antwoorden).

Verplichte bekendmaking
. Je persoonlijke gegevens kunnen bekend worden gemaakt aan autoriteiten indien daarom op grond van de geldende wetgeving wordt verzocht. Compare Group kan in speciale gevallen, ongeacht je toestemming daarvoor, persoonsgegevens aan derden ter beschikking stellen. Speciale gevallen zijn bijvoorbeeld rechtmatige verzoeken daartoe van autoriteiten, dagvaardingen of gerechtelijke bevelen, handelingen om schade of fraude op te sporen of te voorkomen, of handelingen om de veiligheid van het netwerk en de diensten van Compare Group te garanderen.

Algemene statistieken. Compare Group verstrekt algemene statistieken aan haar partners om op deze manier trends en resultaten in kaart te brengen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om gemiddelden van verkoopcijfers, bezoekersaantallen, gebruikte zoektermen, omzet en hoe vaak op een bepaalde advertentie is geklikt. Deze algemene cijfers bevatten uiteraard geen persoonlijke informatie en worden alleen verstrekt aan betrouwbare partijen waarmee Compare Group samenwerkt.

Beveiliging
De gegevens die je aan Compare Group verstrekt, worden in een beveiligde omgeving opgeslagen. Compare Group treft gepaste technische en organisatorische maatregelen om je persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, openbaring, verlies van persoonsgegevens of andere niet-geautoriseerde verwerking.  Dergelijke maatregelen bestaan onder andere uit het gebruik van firewalls, codering van gegevens, beveiligde servervoorzieningen, de implementatie van gepaste beheersystemen en -processen voor toegangsrechten, afdoende aanwijzingen voor degenen die de gegevens verwerken, een zorgvuldige selectie van partners en het treffen van contractuele en andere relevante maatregelen.

Inzage, wijziging en verwijdering van persoonsgegevens en klantgegevens
Voor veel van je persoonsgegevens geldt dat je deze zelfstandig in kunt zien of wijzigen via de websites van Compare Group. Je kunt dan de persoonsgegevens die jij zelf op de website hebt ingevoerd, verwijderen via de daartoe gegeven mogelijkheden.  

Voor zover het toepasselijke recht toestaat, heb je het recht de gegevens te bekijken die wij over je hebben verzameld. Voor zover het toepasselijke recht toestaat, heb je ook het recht te verlangen dat valse, onnodige, onvolledige of verouderde persoonsgegevens worden gecorrigeerd of verwijderd. Daarnaast heb je het recht om Compare Group te verbieden gegevens over jou te gebruiken ten behoeve van directe reclame, verkoop op afstand of andere direct marketing of marketing- en opinieonderzoeken. Als je wilt weten welke persoonsgegevens van jou zijn vastgelegd, als je gegevens wilt wijzigen of wilt laten wissen conform de daarvoor geldende regelgeving, kun je een bericht sturen naar info@vergelijk.nl  met als onderwerp ‘Persoonsgegevens'.

Zo spoedig mogelijk na ontvangst van je verzoek daartoe zal Compare Group het gebruik van jouw gegevens voor de doeleinden waartegen jouw verzet zich richt beëindigen en in geval van een verzoek om verwijdering of wijziging van gegevens de betreffende persoonsgegevens verwijderen of wijzigen, tenzij en voorzover de wet Compare Group verplicht om de betreffende persoonsgegevens te bewaren of er (andere) dringende redenen zijn die zich tegen verwijdering verzetten.

Wijzigen van het privacybeleid
Compare Group behoudt zich het recht voor haar privacybeleid te wijzigen zonder dat de bezoeker daarvan op de hoogte wordt gesteld. Het doorvoeren van de wijziging op de website is daarvoor afdoende. Compare Group adviseert je dan ook regelmatig op deze pagina te kijken of er veranderingen zijn doorgevoerd.

Dit privacy- en cookiebeleid is laatst gewijzigd op 29 juli 2014.

Vragen?
Compare Group wil duidelijk zijn over de manier waarop ze met jouw persoonsgegevens omgaat. Met het privacybeleid willen we daartoe bijdragen. Heb je nog vragen over de manier waarop Compare Group met je persoonsgegevens omgaat, dan kun je altijd een bericht sturen naar info@vergelijk.nl.