x
x
x Bekijk categorieën x Categorieën MENU
of
Je zoekt nu binnen {{$data.getCategoryName() | lowercase}} (verwijderen)
{{ $data.getCategoryName() }}
×
Zoek naar producten... Zoek naar een product binnen {{$data.getCategoryName() | lowercase}}... Zoek naar producten... Zoek... Zoek naar producten... { "valueFormat": "[[cg.view.page.base.SearchPanelBehavior.cleanSearchText(value.getTerm())]]" }
x Categorieën
Informatie op Vergelijk.nl

Privacy

VERGELIJK.NL is een website van Compare Group B.V. (hierna: "Compare Group"). Compare Group respecteert de privacy van haar bezoekers en klanten. De informatie die Compare Group over jou verwerkt (hierna: "persoonsgegevens") behandelen en beveiligen wij daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. De verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is Compare Group B.V., Arthur van Schendelstraat 500, 3511 MH Utrecht. Via info@vergelijk.nl kun je altijd contact met ons opnemen.

Compare Group houdt zich aan de geldende wet- en regelgeving, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Compare Group heeft het verwerken van persoonsgegevens aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), onder nummers 1471538, 1471541, 1471526 en m1627537. Meer informatie over het College Bescherming Persoonsgegevens en over privacy kun je vinden op http://www.cbpweb.nl.

Het privacybeleid geldt voor iedereen die een van onze websites bezoekt of een bestelling plaatst op //www.vergelijk.nl. Informatie over hoe Compare Group omgaat met persoonlijke gegevens staat in dit privacybeleid beschreven.

Jouw instemming
Het verstrekken van persoonsgegevens aan Compare Group is niet verplicht. Je kiest zelf of je de persoonsgegevens wilt invoeren op onze website. Om gebruik te kunnen maken van een aantal diensten is het invoeren van persoonsgegevens wel noodzakelijk. Als de invoer van gegevens wordt gevraagd, wordt aangegeven welke gegevens noodzakelijk zijn om van de dienst gebruik te kunnen maken en dus moeten worden ingevuld, en welke gegevens optioneel zijn.

Door gebruik te maken van deze website stem je ermee in dat jouw persoonsgegevens worden verwerkt op de wijze die in dit privacybeleid wordt aangegeven. Maak geen gebruik van de website of de diensten van Compare Group als je het er niet mee eens bent dat je persoonsgegevens door ons worden verwerkt en gebruikt.

Welke gegevens slaan wij op als je onze website bezoekt?
Je persoonsgegevens worden verzameld wanneer je je aanmeldt als gebruiker van de diensten van Compare Group, bij het bestellen van producten, bij het vergelijken van prijzen, producten en diensten, alsook bij promotie- en verkoopcampagnes voor de producten en diensten van Compare Group. Compare Group maakt op haar websites gebruik van cookies om bepaalde gegevens te verzamelen. Meer informatie over het gebruik van cookies kun je vinden in de paragraaf ‘cookies’ verderop in dit privacybeleid. De persoonlijke gegevens die door ons worden verzameld, zijn onder andere gegevens uit de volgende categorieën:

Anonieme bezoekgegevens. Het is mogelijk om de websites van Compare Group te bezoeken zonder je aan te melden of je identiteit bekend te maken. Toch worden door je browser bepaalde gegevens doorgegeven aan Compare Group. Deze gegevens worden verzameld bij het bezoek en gebruik van de websites van Compare Group. De servers van Compare Group leggen automatisch bepaalde gegevens vast, zoals URL, IP-adres van je computer, browsertype en -taal, de website via welke je op onze website terecht bent gekomen, de datum en het tijdstip waarop je onze website bezoekt, de pagina's die je bezoekt, de koppelingen die je gebruikt en de inhoud die je doorbladert. De opgeslagen gegevens bevatten geen persoonlijke informatie.

Bezoekers- en klantenprofiel
. Het gaat hierbij om gegevens die je invult op de websites van Compare Group, zoals naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht en e-mailadres. We kunnen ook andere contactgegevens verzamelen die voor de levering van producten en diensten, de communicatie met klanten en de identificatie van gebruikers nodig zijn. Ook verzamelen we informatie over jouw interesses, voorkeuren en wensen als gebruiker van onze websites. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld bij Compare Group bekend zijn omdat je hebt aangegeven dat bepaalde onderwerpen of producten je interesseren of omdat Compare Group jouw interesses heeft afgeleid uit de manier waarop je van de diensten van Compare Group gebruik maakt. Bij sommige van onze diensten kunnen wij ook informatie verzamelen over anderen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je wilt dat we de door jou bestelde producten bij iemand anders bezorgen.

Betaalgegevens. Als je producten via een van onze websites bestelt, verzamelt Compare Group ook betaalgegevens, zoals je bankrekeningnummer en informatie over de controle van kredietgegevens, voorzover deze gegevens noodzakelijk zijn voor de betaling van de bestelde producten. De betaalgegevens worden veilig verwerkt en opgeslagen in de database van betaalserviceprovider Ogone en alleen gebruikt om de betaling te kunnen verwerken. Om veiligheidsredenen slaan wij deze gegevens niet op op onze eigen servers.  

Klantenservicegegevens
. Compare Group verzamelt informatie die haar helpt de klantenservice en klantrelatie te verbeteren, zoals de producten die je bestelt en klachten of vragen gecommuniceerd aan de klantenservice van Compare Group. De informatie verkrijgen we onder andere uit telefoongesprekken en e-mailconversaties met de klantenservice en andere interactie tussen jou en Compare Group of de partner (meestal de webwinkel) die wij vertegenwoordigen.

Waarvoor gebruiken wij jouw persoonsgegevens?
We verzamelen en verwerken je persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

Versturen van e-mails. Compare Group kan jouw e-mailadres gebruiken om je e-mails te versturen met een nieuwsbrief of een aanbieding. 

Het ontwikkelen van producten en diensten
. Je persoonlijke gegevens kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van de websites en bijbehorende technologieën van Compare Group. Wij maken voornamelijk gebruik van statistische en andere relevante gegevens aan de hand waarvan je identiteit niet kan worden vastgesteld. Je persoonsgegevens kunnen ook worden gebruikt voor het gericht marketen van onze producten en diensten, bijvoorbeeld om je gepersonaliseerde inhoud te tonen en om gericht aanbiedingen te doen. In het kader van de optimalisatie van het doen van de aanbiedingen kan Compare Group een profiel van je opstellen.

Communicatie met klanten en marketing. Voor zover de wet dit toestaat, kunnen je persoonsgegevens worden gebruikt voor de marketing van de producten en diensten van Compare Group en de partners die door Compare Group worden vertegenwoordigd. Denk hierbij aan direct marketing, marktonderzoek en communicatie met klanten, bijvoorbeeld om je te informeren over onze producten en diensten.

Informatie plaatsen
. Voor sommige diensten vragen wij je om je e-mailadres en naam, om je in de gelegenheid te stellen informatie te plaatsen en uit te wisselen op onze websites. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van product- en winkelreviews en het plaatsen van Vragen en Antwoorden op onze websites.

Facturatie. Als het gaat om een betaalde dienst, gebruiken wij je persoonsgegevens om je te kunnen factureren. Financiële gegevens worden nooit op een website gepubliceerd door Compare Group, en ook niet aan derden ter beschikking gesteld voor doeleinden anders dan het uitvoeren van de overeenkomst.

Wet- en regelgeving. Wij gebruiken je persoonsgegevens ten slotte om te voldoen aan de op Compare Group rustende wet- en regelgeving. Compare Group kan persoonsgegevens vrijgeven wanneer dit door de wet vereist is, bijvoorbeeld bij een gegronde verdenking van fraude.

Compare Group bewaart je persoonsgegevens in beginsel zolang als dat nodig is voor bovengenoemde doeleinden, of om te voldoen aan wettelijke (bewaar)verplichtingen. 


Delen, uitwisseling en bekend maken van persoonsgegevens
Compare Group zal je persoonsgegevens niet verkopen, leasen of anderszins bekend maken aan derden, behalve in de volgende situaties:

Uitwisseling met dochtermaatschappijen. Compare Group kan jouw persoonsgegevens uitwisselen met haar dochteronderemingen, te weten Vergelijk.nl B.V., Vertaa OY, Compare International B.V. en Vergelijk Services B.V. Jouw gegevens kunnen door Compare Group worden gecombineerd met gegevens die zijn verzameld in het kader van jouw aankoop of gebruik van producten of diensten van Compare Group of haar dochterondernemingen. Indien je bezwaar hebt tegen het uitwisselen en combineren van jouw persoonsgegevens met dochterondernemingen kun je dit melden via info@vergelijk.nl.

Jouw toestemming. Je persoonsgegevens kunnen alleen door ons worden gedeeld als je daarmee hebt ingestemd. Sommige van onze diensten zijn van zodanige aard dat de gegevens van gebruikers worden gepubliceerd als deze hier toestemming voor geven. Hierbij valt te denken aan diensten waarmee gebruikers hun eigen inhoud kunnen publiceren, zoals reviews en Q&A’s (vragen & antwoorden).

Partners. Je persoonsgegevens kunnen bekend worden gemaakt aan de partner(s) van Compare Group waar je de bestelling van je product hebt geplaatst. Je persoonlijke gegevens die nodig zijn om de door jou gekochte producten te leveren (zoals je naam, adres en telefoonnummer) worden bekend gemaakt aan de verkoper van het product en aan de logistiek dienstverlener die het vervoer van het product verzorgt. Deze derden mogen je persoonlijke gegevens gebruiken voor de verlening van de dienst waarvoor de gegevens bekend zijn gemaakt (tenzij anders aangegeven) en voor het toesturen van informatie over gelijksoortige producten en diensten. Zij zijn verplicht je gegevens vertrouwelijk te behandelen en ervoor te zorgen dat er voldoende maatregelen zijn getroffen om je persoonlijke gegevens te beschermen.

Verplichte bekendmaking
. Je persoonlijke gegevens kunnen bekend worden gemaakt aan autoriteiten indien daarom op grond van de geldende wetgeving wordt verzocht. Compare Group kan in speciale gevallen, ongeacht je toestemming daarvoor, persoonsgegevens aan derden ter beschikking stellen. Speciale gevallen zijn bijvoorbeeld rechtmatige verzoeken daartoe van autoriteiten, dagvaardingen of gerechtelijke bevelen, handelingen om schade of fraude op te sporen of te voorkomen, of handelingen om de veiligheid van het netwerk en de diensten van Compare Group te garanderen.

Algemene statistieken. Compare Group verstrekt algemene statistieken aan haar partners om op deze manier trends en resultaten in kaart te brengen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om gemiddelden van verkoopcijfers, bezoekersaantallen, gebruikte zoektermen, omzet en hoe vaak op een bepaalde advertentie is geklikt. Deze algemene cijfers bevatten uiteraard geen persoonlijke informatie en worden alleen verstrekt aan betrouwbare partijen waarmee Compare Group samenwerkt.

Beveiliging
De gegevens die je aan Compare Group verstrekt, worden in een beveiligde omgeving opgeslagen. Compare Group treft gepaste technische en organisatorische maatregelen om je persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, openbaring, verlies van persoonsgegevens of andere niet-geautoriseerde verwerking.  Dergelijke maatregelen bestaan onder andere uit het gebruik van firewalls, codering van gegevens, beveiligde servervoorzieningen, de implementatie van gepaste beheersystemen en -processen voor toegangsrechten, afdoende aanwijzingen voor degenen die de gegevens verwerken, een zorgvuldige selectie van partners en het treffen van contractuele en andere relevante maatregelen.

Inzage, wijziging en verwijdering van persoonsgegevens en klantgegevens
Voor veel van je persoonsgegevens geldt dat je deze zelfstandig in kunt zien of wijzigen via de websites van Compare Group. Je kunt dan de persoonsgegevens die jij zelf op de website hebt ingevoerd, verwijderen via de daartoe gegeven mogelijkheden.   

Voor zover het toepasselijke recht toestaat, heb je het recht de gegevens te bekijken die wij over je hebben verzameld. Voor zover het toepasselijke recht toestaat, heb je ook het recht te verlangen dat valse, onnodige, onvolledige of verouderde persoonsgegevens worden gecorrigeerd of verwijderd. Daarnaast heb je het recht om Compare Group te verbieden gegevens over jou te gebruiken ten behoeve van directe reclame, verkoop op afstand of andere direct marketing of marketing- en opinieonderzoeken. Als je wilt weten welke persoonsgegevens van jou zijn vastgelegd, als je gegevens wilt wijzigen of wilt laten wissen conform de daarvoor geldende regelgeving, kun je een bericht sturen naar info@vergelijk.nl  met als onderwerp ‘Persoonsgegevens'.

Zo spoedig mogelijk na ontvangst van je verzoek daartoe zal Compare Group het gebruik van jouw gegevens voor de doeleinden waartegen jouw verzet zich richt beëindigen en in geval van een verzoek om verwijdering of wijziging van gegevens de betreffende persoonsgegevens verwijderen of wijzigen, tenzij en voorzover de wet Compare Group verplicht om de betreffende persoonsgegevens te bewaren of er (andere) dringende redenen zijn die zich tegen verwijdering verzetten.

 

Cookiebeleid

Vergelijk.nl maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van jouw computer, tablet, telefoon of ander apparaat waarmee je onze website bezoekt kan worden opgeslagen. Naast cookies bestaan er ook andere technieken die we kunnen inzetten. Voorbeelden zijn beacons en lokale opslag van je browser. De techniek is anders, de doelen zijn hetzelfde. Voor het gemak vatten we het samen onder de naam “cookies” in de rest van deze tekst. Door verder gebruik te maken van deze site stem je in met het cookiegebruik zoals hieronder beschreven.

Welke cookies gebruikt Vergelijk.nl en waarom?

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken, functionaliteiten te faciliteren en te verbeteren, statistieken te analyseren en om advertenties relevanter voor je te maken. Ondanks veel discussie in de media en politiek zijn cookies vooral erg handig en helpen je bij het gebruik van onze site. Zo onthouden we bepaalde voorkeursinstellingen, beperken we routinehandelingen en maken we de advertenties die we tonen zo relevant mogelijk.

Cookies worden niet alleen door onszelf geplaatst. Ook partners die onderdelen van onze site faciliteren kunnen cookies plaatsen. Dat gaat dan vooral om advertentiepartners en socialmediapartners.

Functionele cookies

We gebruiken functionele cookies die noodzakelijk zijn voor het gebruik van onze website. Bijvoorbeeld om te bepalen of je bent ingelogd, of je een reactie hebt geplaatst, voor het gebruik maken van onze livechatmogelijkheid, het opslaan van voorkeuren, instellingen en je locatie. We plaatsen ook een cookie waarin we vastleggen of je akkoord bent met het plaatsen van cookies, zodat we weten of we je lastig moeten vallen met een melding of niet. Naast de functionele cookies die we zelf plaatsen, gebruiken we ook derde partijen die een cookie al dan niet uit naam van Vergelijk.nl plaatsen: Optimizely voor het testen van functionaliteiten, CoBrowser voor het faciliteren van de LiveChat en SessionCam om analyses van op het gebruik van de website te kunnen doen.

Statistiekencookies

We willen graag weten hoe onze website gebruikt wordt, zodat we het gebruik makkelijker en leuker voor je kunnen maken. Voor het bijhouden en analyseren van onze bezoekerstatistieken maken we gebruik van Google Analytics. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analyticsinformatie te gebruiken voor andere Google-diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. 

Socialmediacookies

Op onze website kunnen buttons zijn opgenomen om pagina’s of producten te promoten (“liken”) of delen  op sociale netwerken. Deze buttons werken met stukjes code die van deze netwerken zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van deze netwerken (die regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Advertentiecookies

Onze website laat je advertenties zien. Daarmee verdienen wij geld en financieren we onze website. Sommige advertenties (of videoboodschappen) maken gebruik van cookies. Deze advertenties worden door ons en door derden op onze website geplaatst. Adverteerders of de door hen aangestelde mediabureaus gebruiken cookies om het succes van hun campagne te meten, de interesses van bezoekers en hun voorkeuren te meten en bij te houden hoe vaak een advertentie al is vertoond en of erop geklikt is. Sommige adverteerders plaatsen cookies via meerdere websites om zo patronen te herkennen en een profiel samen te stellen. Dit stelt hen in staat om gerichter te adverteren en je relevantere advertenties te tonen. De cookies die door Vergelijk.nl zelf geplaatst worden stellen ons en adverteerders in staat om advertenties op onze en andere websites beter af te stemmen op jouw interesses die we proberen in te schatten aan de hand van je surfgedrag op onze website.

Het is belangrijk om te weten dat zonder deze cookie-informatie ook nog steeds advertenties getoond worden. De relevantie voor jou zal echter minder kunnen zijn.

Wij werken samen met verschillende adverteerders en de door hen ingeschakelde tussenpersonen zoals mediabureaus en advertentieplatformen (AdExchanges). We willen de grootste speler op dit vlak, Google, er even uitlichten. Google en haar groepsmaatschappij DoubleClick presenteren in opdracht van ons advertenties op onze website. Zij plaatsen daarvoor ook cookies op je computer. Onderstaande lijst toont een overzicht van andere derde partijen die cookies kunnen plaatsen:

 

  • 4W MARKETPLACE SRL
  • Accordant Media
  • Acxiom 
  • ad4mat® 
  • Adbrain LTD
  • Addition+
  • AddThis (formerly Clearspring)
  • ADEX 
  • Adform 
  • ADITION 
  • AdLantic 
  • Admeta
  • Adobe 
  • AdRoll 
  • AdServerPub
  • Affectv 
  • AggregateKnowledge
  • Amazon Ad System
  • Amobee
  • AOL 
  • ARC 
  • Audience2Media
  • AudienceScience
  • BannerConnect
  • blinkx
  • BlueKai 
  • Captify 
  • Collective 
  • Conversant
  • Crimtan 
  • Criteo 
  • DataXu
  • Delta Projects 
  • Digital Data Factory
  • Digitize 
  • eXelate
  • Exponential Interactive 
  • eyeota 
  • Facebook
  • Flashtalking
  • FLXone 
  • Google
  • HiMedia
  • Horyzon Media
  • IgnitionOne 
  • Infectious Media 
  • Intelligent Optimisations 
  • Intent Media
  • iPromote 
  • Krux 
  • KUPONA media 
  • Lagardere Publicite
  • Ligatus 
  • LinkedIn
  • Lotame 
  • Makazi
  • MaxPoint Interactive
  • MEDiA iQ 
  • MediaMath 
  • Mediascale GmbH & Co Kg.
  • Merchenta
  • Metrigo 
  • Microsoft Advertising
  • mobile.de GmbH 
  • Mode Media
  • Moneysupermarket.com Group PLC
  • myThings
  • Netmining
  • NEXT AUDIENCE GmbH 
  • NextPerformance
  • nugg.ad 
  • OpenX
  • Pilot 
  • Plista 
  • Public-Idees
  • Quantcast 
  • QUISMA
  • RadiumOne 
  • Rocket Fuel 
  • Sizmek Inc. 
  • Smart AdServer
  • Sociomantic 
  • Solocal Ad Exchange
  • The Trade Desk 
  • Tradeads
  • TubeMogul
  • TURBO 
  • Turn 
  • Unanimis
  • Undertone
  • United Internet Dialog GmbH 
  • VeAds 
  • VeGenie
  • Vibrant Image 
  • Vibrant In-Text 
  • Videology 
  • VisualDNA
  • VivaKi 
  • Weborama 
  • Xaxis
  • xplosion interactive 
  • Yieldr 
  • Zanox
  • Ziff Davis 
 
De markt voor online advertenties is zeer dynamisch en er zijn veel partijen die hier een rol in hebben. De lijst is een momentopname. Een actueel overzicht kun je hier vinden. Je hebt dan tevens de mogelijkheid om per partij toestemming te geven voor het plaatsen van tracking cookies.

Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing. 

 

Overige cookies

Naast de al genoemde types kunnen we ook cookies plaatsen die ons in staat stellen verschillende A/B-testen te kunnen doen, waarmee we nieuwe functionaliteiten testen.

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten: dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

Hoe pas ik cookie-instellingen aan?

Je kan te allen tijde zelf beslissen of je cookies wilt accepteren of weigeren, of dat je wilt dat je browser je op de hoogte stelt wanneer er een cookie wordt geplaatst. Dat kun je doen via de instellingen in je browser.

Tot slot

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. Je kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via info@vergelijk.nl. 

Dit cookiebeleid is laatst gewijzigd op 15 juni 2016.