Bel 0302145004 (9-17u)
Of stuur een whatsapp
06 15 19 74 74

Algemene informatie over grote maten damesbadmode

In deze categorie vind je badpakken en bikini's vanaf ongeveer maat 42. Badpakken zijn verkrijgbaar in vele variaties zoals met een diepe v-hals, met een open rug, alles bedekkend,  met beugels en figuur corrigerend. En ook met de mix en match bikini's van tegenwoordig is er altijd wel een bikini die past bij jouw figuur. Jij bent op zoek naar een badpak of bikini en kunt wel wat hulp gebruiken. In de onderstaande tekst bespreken we welk model het beste bij jouw figuur past en helpen we je de juiste maat te vinden. Achtereenvolgens bespreken we:

Wil je nu meteen op zoek naar een bikini of badpak, bekijk en vergelijk dan hier badmode!

Badpak of bikini?
Bij het kiezen van een badpak of bikini geldt als belangrijkste regel: benadruk je sterke punten om op deze manier de aandacht af te leiden van punten die je liever een beetje wilt verhullen.Heb je een buikje en wil je dat verhullen? Kies dan voor een badpak of tankini. Bedenk wel dat je buik bruin wordt als je een bikini draagt, waardoor je slanker gaat lijken. In alle andere gevallen kun je bikini’s dragen.

De juiste kleur en print
Vrolijke kleuren en felle prints zijn perfect als je kleine borsten hebt: hierdoor leg je een accent op je décolleté en lijken je borsten groter. Bij grote borsten kun je beter een rustig badpak nemen: één print of een egale kleur doen het het beste. Verder gelden de algemene regels: donkere kleuren kleden af en ook rustige, eenvoudige prints doen het goed als je een maatje meer hebt. Ook verticale of schuine strepen doen je slanker lijken. Wit staat erg mooi als je bruin bent, maar let hierbij wel op: het kan doorschijnen! Pas de kleur van je badpak altijd aan op jouw huidskleur: heb je een donkere huid of word je snel bruin, dan kun je bijna alle kleuren hebben. Met een lichte huidskleur kun je beter geen pastelkleuren of gele tinten kiezen: hier lijk je nog bleker door.

Het model badpak voor jouw figuur
Ben je klein en heb je korte benen? Dan is een hoog opgesneden badpak iets voor jou, want hierdoor lijken je benen langer. Voor lange benen zijn hoog opgesneden badpakken ook ideaal, terwijl je als je wat vollere benen hebt geschikt bent voor een badpak met pijpjes of een laag uitgesneden model.
Heb je een buikje? Kies dan voor een figuur corrigerend badpak.
Als je kleine borsten hebt, kun je kiezen voor een badpak met beugels en voorgevormde cups. Voor vrouwen met grote borsten is het beter om te kiezen voor een badpak met beugels die de borsten goed ondersteunen en op de juiste hoogte houden. Als je een buikje hebt, maar wel een mooie rug, kies dan voor een badpak met een sexy open rug.

Soorten bikinibroekjesVergelijk hier badmode vanaf maat 42!
De bikinislip is het bekendste en meest gedragen bikinibroekje. Hij lijkt op de onderbroek of slip die je ziet bij lingerie. De bikinislip bestaat in een hoog- en laaguitgesneden variant en je kunt hem vinden met brede banden aan de zijkant en met touwtjes. De hipster (soms ook short genoemd) is een laag bikinibroekje dat aan de zijkanten hele brede banden heeft in combinatie met hele korte pijpjes. De boxer heeft korte pijpjes en laat een klein stukje aan de onderkant van de billen onbedekt. De hotpants is een strak zittend broekje dat ook als gewone hotpants kan worden gedragen, een klein beetje groter dan de boxer. En dan hebben we nog de bikinistring, het bikinibroekje dat beide billen onbedekt laat.

Soorten bikinitopjes
De beugelbikini is een bikinitopje met beugels in de cup, net zoals bij een bh. Een variatie op de beugelbikini is de push up bikini die behalve beugels ook over gewatteerde cups en vulling beschikt. Bij een halterbikini lopen de bandjes niet over de schouders maar richting de nek naar de haltersluiting. Een triangelbikini heeft ook een sluiting in de nek die vaak bestaat uit touwtjes die worden gestrikt. De bandeaubikini bestaat uit één stuk stof dat als een band om de borsten wordt gedragen. De monokini is eigenlijk een kruising tussen een bikini en een badpak. Bij een monokini zitten het broekje en topje aan elkaar vast, meestal door een dunne strook die over de buik loopt. Tot slot hebben we nog de tankini, een topje zonder mouwtjes dat ook de buik bedekt.

Het model bikini voor jouw figuur
Ben je klein en heb je korte benen? Dan is een hoog opgesneden bikinibroekje iets voor jou, want hierdoor lijken je benen langer. En heb je brede heupen, dan is een hipster, een breed bikinibroekje, heel geschikt om te dragen. Voor lange benen is een hoog opgesneden bikini ook ideaal, terwijl je als je wat vollere benen hebt geschikt bent voor een bikini met pijpjes of een laag uitgesneden model.
Heb je een buikje en draag je liever geen badpak? Kies dan voor een tankini om je buik te bedekken.
Als je kleine borsten hebt, kun je veel bikini’s hebben: voorgevormde cups, triangelbikini’s en ook haltertops staan jou goed. Voor vrouwen met grote borsten is het beter om te kiezen voor een bikini met beugel en verstelbare bandjes, om je borsten op de juiste hoogte te houden. Zo worden je borsten goed ondersteund, heb je een prachtig décolleté en krijg je geen last van je nek.

MaatVergelijk hier badmode vanaf maat 42!
Misschien wel het belangrijkst is dat je je bikini of badpak in de juiste maat koopt. In een te klein badpak lijk je eerder dikker of juist dunner en in een te grote maat kom je ook niet flatteus over. Om de juiste maat voor je badpak te vinden, moet je je taille- en bovenbeenomvang meten. In de onderstaande tabel kun je terugvinden welke maat badpak bij jouw afmetingen past.

Confectiemaat
42
44
46
48
50
52
Tailleomvang in cm
78-102
82-107
86-112
90-117
94-122
98-127
Bovenbeenomvang in cm
54-64
57-67
61-71
65-75
69-79
78-83Bekijk en vergelijk hier badpakken en bikini's vanaf maat 42 en vind de beste koop!