Bel 0302145004 (9-17u)
Of stuur een whatsapp
06 15 19 74 74

Algemene informatie over de dvd-speler

De dvd-speler is een standaard apparaat geworden in iedere huiskamer. Dvd-recorders en dvd-spelers bieden meer mogelijkheden dan de videospeler ooit heeft gehad en door de kwaliteit van de dvd is de cinema naar de woonkamer verplaatst.  De opvolger van de dvd-speler, de blu-ray speler, kent een nog hogere kwaliteit dan de dvd-speler. In deze categorie vind je dvd-spelers, dvd-recorders, harddiskrecorders, draagbare dvd-spelers (portable dvd-spelers), blu-ray spelers en aansluitingen voor het geluid.De bekendste merken dvd-recorders, blu-ray spelers en (portable) dvd-spelers zijn: Akai, JVC, LG, SharpPanasonic, Philips, Pioneer, Samsung , Sony en Toshiba. Door dit grote aanbod kan het lastig zijn een goede keus te maken. Om je te helpen geven we eerste enkele kooptips, daarna bespreken we achtereenvolgens:Vergelijk hier dvd-spelers!

Kooptips dvd-speler
Let bij de aanschaf van een dvd-speler, dvd-recorder of blu-ray speler op het volgende:
 1. Let er bij de aanschaf van een dvd-speler op of welke bestandsformaten worden ondersteund aangezien niet alle dvd-spelers alle bestandsformaten ondersteunen. Meer informatie over bestandsformaten vind je hier.
 2. Ben je toe aan een nieuw apparaat maar wil je je oude video’s of dvd’s niet in de prullenbak laten verdwijnen, kies dan voor een dvd-videocombinatie of een dvd-blu-raycombinatie. Met deze combinatieapparaten kun je zowel video’s als dvd’s of dvd’s en blu-ray’s met één apparaat afspelen.
 3. Ben je van plan een blu-ray speler te kopen, bedenk je dan goed dat je over een HD(-ready) tv moet beschikken wil je de hogere beeldkwaliteit van de blu-ray speler kunnen waarnemen.
 4. Controleer de aansluitingsmogelijkheden van de dvd- of blu-ray speler en van je andere elektrische apparaten die op de dvd-speler of blu-ray speler aan gesloten moeten worden. Koop een dvd-/blu-ray speler die over deze aansluitingen beschikt, zodat deze op bijvoorbeeld je tv of homecinemaset kan worden aangesloten. Meer informatie over aansluitingen vind je hier.
Wil je nu meteen op zoek naar een dvd-speler, bekijk en vergelijk dan hier dvd-spelers!

Vergelijk hier dvd-spelers!Blu-ray speler
Blu-ray is de definitieve opvolger van dvd. Blu-ray heeft een veel hogere opslagruimte dan dvd en werkt met gevorderde technieken. Dit maakt het mogelijk om een film in betere kwaliteit op het schijfje te plaatsen en meer extra’s toe te voegen. Het enige wat je nodig hebt om van blu-ray te genieten zijn: een HD(-ready) tv, Blu-ray speler en een home cinemasysteem.

Dvd-speler of dvd-recorder?
Iedere dvd-speler kan dvd's en ook cd's afspelen, maar niet alle dvd-spelers kunnen beeld opnemen. Als je vaak programma’s van tv opneemt, dan is het van belang een dvd-speler te nemen die ook kan opnemen, een zogenaamde dvd-recorder. Opnemen gaat dan via een dvd writable of op de vaste harde schijf van de dvd-speler zelf. De meeste dvd-recorders hebben een eigen bestandsformaat waarin ze de programma's opnemen: deze kunnen niet altijd onderling uitgewisseld worden.

Bestandsformaten
Er zijn verschillende formaten dvd's, zoals dvd-r, dvd-rw, dvd+r, dvd+rw en dvd-ram. Niet alle dvd-spelers ondersteunen alle bestandsformaten. Let er bij de aanschaf van een dvd-speler op welke bestandsformaten de dvd-speler ondersteunt. Bij de specificaties is onder het kopje ‘weergave’ vermeld welke bestandformaten de dvd-speler ondersteunt.

Portable dvd-spelers
Naast de dvd-speler voor thuis bestaan er draagbare dvd-spelers. Deze zijn ideaal voor mobiel gebruik, bijvoorbeeld in de auto. De portable dvd-speler is een speler inclusief een inklapbaar lcd-scherm. De portable dvd-speler wordt vaak gebruikt op de achterbank van de auto om de kinderen tijdens de reis te vermaken. De stroom komt dan via de sigarettenaansteker in het dashboard.Vergelijk hier dvd-spelers!

Aansluitingen
Belangrijk bij de aankoop van de dvd-speler is of het al bestaande tv-systeem en het (eventuele) surround geluidssysteem op elkaar aangesloten kunnen worden. Als je een tv hebt met een HDMI-aansluiting is het aan te bevelen om ook een dvd-speler te nemen met een HDMI-aansluiting. Let hierop bij de specificaties van de dvd-speler onder het kopje ‘verbindingsmogelijkheden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Verdere uitleg van de gebruikte begrippen over dvd-spelers vind je hier in de verklarende woordenlijst. Heb je nog vragen, kijk dan even bij de veelgestelde vragen.
 

 

Advertenties:

 • 3D Blu-Ray speler (HD) met USB 2.0, Smart TV, External HDD Playback, Full HD 1080p, HDMI, DivX en Full HD Upscaling voor DVD's.
 • Blu-ray-speler BD-F7500 3D van SAMSUNG. Drives: Optische drive: blu-ray-speler. Afspeelformaten: BD-ROM, BD-R, BD-RE, DVD, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, CD-R, CD-RW, DivX, MP3, JPEG, SACD. Geïntegreerde harde schijf: nee. Time-shift: nee. Videoweergave: 3D-ready: ja. Conversie van 2D naar 3D: nee. Video-upscale (DVD): ja. Videoformaat: DivX, DivX HD, MKV, WMV, MPEG2, MPEG4, AVCHD. Beeldkwaliteit: 4K (ultra-HD). Tuner: geïntegreerde TV-tuner: nee. Netwerk & multimedia: HbbTV: nee. WLAN: ja. DLNA (multimedia-netwerk): ja. AirPlay: nee. Smart TV: ja. WiDi: nee. Web-browser: ja. Bluetooth: nee. Miracast: nee. Netwerk: Netwerkaansluiting RJ45-Ethernet (LAN): ja. Aansluitingen: NFC: nee. Aantal video-uitgangen: geen. Aantal digitale optische ingangen: geen. Aantal HDMI-ingangen: geen. Aantal HDMI-uitgangen: 2. HDMI Audio Return Channel: nee. Aantal USB-aansluitingen: 1. Aantal aux-ingangen: geen. SD-kaartslot: nee. Antenneaansluiting: nee. Aantal CI+-slots: geen. Hoofdtelefoonaansluiting: nee. Afm. & gewicht van de blu-ray-speler: Breedte: 43 cm. Hoogte: 4,3 cm. Diepte: 20,1 cm. Gewicht: 2 kg. Meegeleverde accessoires (inclusief): afstandsbediening, batterijen, AV-kabel. Energie, stroom & milieu: stroomverbruik ingeschakeld: 17 W. Stroomverbruik stand-by: 0,3 W.
 • Een blu-ray speler zonder poespas, maar wel genieten van Full HD beelden? Dan is de BDF5100 van Samsung een uitstekende keuze. Met HDMI, LAN (DLNA) en USB, voor het afspelen van multimedia bestanden van USB stick of externe harde schijf.
 • Mocht u een persoonlijk advies wensen op maat, dan staat het verkoopteam van Apollo Almere voor u klaar. Natuurlijk kunt u ons altijd even bellen op 036-5339099. Mailen kan ook! support@apollo.nl
 • De Samsung BD-H6500 is een Smart blu-rayspeler die klaar is voor televisies met UHD-resolutie. Video’s en films worden met deze blu-rayspeler omgezet in UHD 4K-resolutie. Details zullen nu nog duidelijker zijn. Je kan veel meer met deze televisie dan alleen films kijken in hoge kwaliteit. De Samsung BDH6500 heeft namelijk ook ingebouwde wifi en een browser. Je kan je dus ook prima vermaken met de Samsung BD-H6500 zonder dat je een film kijkt!

  Kenmerken van de Samsung BDH6500 blu ray speler:

  3D blu-ray
  Ingebouwde wifi
  Smart Hub
  Shape Multiroom toepasbaar
  Eenvoudig bestanden delen met AllShare
  Webbrowser
  UHD Upscale
  S-Recommendation
  SHAPE Multiroom

  Deze blu-rayspeler is verenigbaar met SHAPE Multiroom. Met deze toepassing geniet je draadloos van films, muziek en tv met een helder geluid. Naast deze blu-rayspeler heb je nog een speaker nodig die SHAPE Multiroom ondersteunt.

  Blu-ray-3d:
  Met deze blu-ray speler geniet je van een intense 3D-ervaring. Je wordt midden in de actie geplaatst. Helikopters vliegen over je heen en zwaarden komen recht op je af. Is dit iets te intens voor jou? Je kunt ook gewoon films in 2D kijken.

  Om films in 3D te kunnen kijken heb je een 3D-tv en een actieve 3D-bril nodig.

  AllShare
  Met AllShare kan je met je blu-rayspeler films, foto’s en video's op je televisie afspelen die op je computer staan. Dit is vooral handig wanneer je jouw gemaakte vakantievideo’s aan je familie en vrienden wilt laten zien. Met AllShare kan iedereen gezamenlijk genieten van je vakantiefilmpjes.
 • Universele Blu-ray Disc speler van zeer hoge kwaliteit, die tevens geschikt is voor weergave van CD's, DVD's, SACD en DVD-Audio. Ondersteunt 3D Blu-ray voor een sublieme home theatre ervaring. Vervaardigd van hoogwaardige, geselecteerde componenten. Sublieme Blu-ray disc speler die niet alleen al je CD's, DVD's en Blu-ray's afspeelt, maar ook al je muziek en video's over het netwerk in enerverende topkwaliteit weergeeft. Dankzij BD Live en een gecertificeerde DLNA v1.5 netwerkaansluiting is audio- en video streaming uiterst eenvoudig. Alle nieuwe HD audio- en videoformaten worden ondersteund, zoals Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio, maar ook AVCHD, DivX HD, DivX 6 en DivX Ultra. Analoog beeld wordt met Video Scaling over HDMI ook op een zeer hoog, vrijwel HD kijkniveau gebracht. De netwerkaansluiting geeft je ook toegang tot streaming entertainment services als YouTube Leanback en Netflix video-on-demand. De speler heeft een uiterst solide constructie met centraal geplaatst loopwerk, dat geheel is ontkoppeld en afgeschermd voor een werkelijk topklasse weergave. Het interne circuit is bovendien opgedeeld in vier subsystemen (laadmechanisme, hoofdcircuit, stroomvoorziening en display) om onderlinge beïnvloeding zoveel mogelijk uit te sluiten. In Audio Exclusive Mode (Pure Direct) worden alle beeldsystemen en videocircuits uitgeschakeld, waardoor alle kwaliteit beschikbaar is voor een zo goed mogelijke audioweergave. De UD7007 beschikt over een handige USB frontaansluiting, waardoor geheugenmedia zoals een USB-stick eenvoudig kan worden aangesloten. MP3 en WMA muziekbestanden kunnen zo snel en in hoge kwaliteit worden afgespeeld. Verder is de UD7007 voorzien van een snelstart loopwerk, True 25 FPS filmweergave en Deep Color ondersteuning. Uiterst degelijke, anti-resonantie behuizing.
 • DivX Ultra Certified voor verbeterde weergave van DivX-video'sDankzij de ondersteuning voor DivX® kunt u gewoon op de bank genieten van DivX-gecodeerde video's en films van internet, waaronder aangeschafte Hollywood-films. De DivX-media-indeling is een op MPEG-4 gebaseerde compressietechnologie voor video waarmee u grote bestanden, zoals films, trailers en muziekvideo's, op media als CD-R/RW en beschrijfbare DVD's kunt opslaan en kunt afspelen op uw DivX Ultra Certified® Philips Blu-ray- of DVD-speler. DivX Ultra combineert DivX-weergave met geweldige functies zoals geïntegreerde ondertiteling, meerdere audiotalen, meerdere tracks en menu's in één handige bestandsindeling.12-bits/108-MHz videoverwerking voor scherpe en natuurlijke afbeeldingen12-bits Video DAC is een superieure digitaal-naar-analoog converter die elk detail van de authentieke beeldkwaliteit behoudt. De converter geeft subtiele schaduwen en vloeiendere kleurgradaties weer, zodat het beeld levendiger en natuurlijker wordt. De beperkingen van de traditionele 10-bits DAC worden met name duidelijk wanneer grote schermen en projectors worden gebruikt.USB Media Link voor weergave van media vanaf USB Flash DrivesDe Universal Serial Bus of USB is een protocolstandaard om PC's, randapparaten en consumentenelektronica-apparaten gemakkelijk te koppelen. Met USB Media Link hoeft u alleen uw USB-apparaat aan te sluiten en u bent klaar om de gewenste films, muziek of foto's weer te geven.ProReader-station voor vloeiend afspelen vanaf vrijwel elke discMet ProReader Drive geniet u zorgeloos van films en video's. Zelfs oude discs vol vegen en krasjes worden van begin tot eind afgespeeld zonder enig teken van beschadiging. Met behulp van een geavanceerde technologie zet ProReader Drive zwakke analoge signalen om in krachtige digitale signalen en haalt daarbij informatie op die ook het afspelen van minder goede discs vlekkeloos laat verlopen. Bovendien kan ProReader Drive bijna elke video-indeling lezen, zodat ongestoord kijkplezier is gegarandeerd.
 • Recorder RH698H DVD, 320GB (zwart)
 • Gratis bezorging vanaf €20,- Geniet nog intenser van uw favoriete films en muziek. Met deze DVD-speler kunt u bijna elk soort disc afspelen.