x
x
Je zoekt nu binnen {{$data.getCategoryName() | lowercase}} (verwijderen)
{{ $data.getCategoryName() }}
×
Zoek naar producten... Zoek naar een product binnen {{$data.getCategoryName() | lowercase}}... Zoek naar producten... Zoek... Zoek naar producten... {}
× Categorieën
 • Algemene informatie

  Wil je een vaatwasser kopen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Hieronder staan een aantal kooptips en kenmerken waarmee je rekening kunt houden bij de aanschaf van je vaatwasser. 

  Kooptips
  Bij het kopen van een vaatwasser kun je letten op de volgende dingen:

  Energiezuinig
  Energie-efficiënte vaatwassers zijn iets duurder in aanschaf, maar je verdient dit eenvoudig terug doordat er minder elektriciteit en water wordt gebruikt per afwasbeurt. De beste score voor energie-efficiëntie op de markt is momenteel A+++.

  Ruimte /couverts
  Let op de capaciteit van de vaatwasser, zoals het aantal couverts dat je kwijt kunt. Er zijn vaatwassers verkrijgbaar waar je maar liefst 15 standaardcouverts in kwijt kunt waardoor je de vaat eenvoudiger kunt inladen, of modellen met een extra grote binnenruimte. 

  Flexibele korven/ besteklade
  Bij sommige vaatwassers kun je de rekjes verschuiven, zodat jouw servies er eenvoudig in past. De korven kunnen bijvoorbeeld op een hogere of lagere positie worden geplaatst om meer ruimte te creëren. Zo is er altijd ruimte voor grote of apart gevormde items. Sommige vaatwassers hebben een verwijderbare besteklade voor het gemakkelijk in- en uitruimen. 

  Geluidsniveau
  Als je een open keuken hebt, is het verstandig om op het geluidsniveau van de vaatwasser te letten. Er zijn fluisterstille vaatwassers, maar ook vaatwassers die wat luidruchtiger zijn. Sommige vaatwassers beschikken over een extreem stil programma van maar liefst 37dB.

  Bekijk en vergelijk hier alle vaatwassers en vind de beste koop!

  Soorten vaatwassers

  Er zijn vrijstaande vaatwassers en inbouwvaatwassers.
   
  Vrijstaande vaatwassers
  Een vrijstaande vaatwassers kun je meteen plaatsen en aansluiten op een kraan, waterafvoer en een geaarde elektriciteitsaansluiting. Vaak is een vrijstaande vaatwasser geschikt voor onderbouw. Dat betekent dat de vaatwasser geplaatst kan worden onder een standaard werkblad van 60 centimeter diep en 85 cm hoog. De meeste vaatwassers zijn 60 centimeter breed. Er zijn ook smallere afwasmachines van 45 centimeter breed en minivaatwassers. Ook zijn er hogere vaatwassers beschikbaar die onder een verhoogd werkblad passen, waardoor optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare extra ruimte.
   
  Inbouw vaatwassers
  Bij inbouwvaatwassers kun je het design eenvoudig aanpassen op de rest van de keuken. 
  Vaatwassers kunnen op drie manieren worden ingebouwd: 
   
  Volledig geïntegreerde afwasmachine: een volledig geïntegreerde vaatwasser is niet herkenbaar vanaf de buitenkant. De voorkant oogt precies zoals alle andere keukenkastjes. De bediening van de vaatwasser zit aan de bovenkant binnenin de deur.
  Geïntegreerde vaatwasser: een geïntegreerde vaatwasser is nog herkenbaar vanaf de buitenkant. De deur oogt precies hetzelfde als de rest van de keuken, alleen is aan de randen nog te zien dat er een  vaatwasser achter de deur zit. Soms zit de bediening aan de           buitenkant in een frontpaneel. Er zijn ook vaatwassers waarbij de bediening aan de bovenkant binnenin de deur zit.
  Afwasmachine met decorlijst: met een decorlijst is duidelijk te zien waar de vaatwasser zit. Op de deur van de vaatwasser zit (meestal) een afwijkende handgreep. De voorkant van de deur kan eenzelfde paneel hebben als de andere keukenkastjes, maar dit kan               ook de deur van de  vaatwasser zelf zijn. De bediening van de  vaatwasser zit zichtbaar aan de buitenkant.
   
  Speciale programma's / functies
  Sommige vaatwasser beschikken over speciale programma’s toegespitst op een specifieke behandeling van de vaat. Zo zijn er bijvoorbeeld vaatwassers met een speciaal glasprogramma waarmee je zelfs je meest delicate wijnglazen kunt afwassen in de vaatwasser. Hierdoor hoef je de glazen niet meer met de hand af te wassen.
   
  De meest voorkomende functies van de vaatwasser zijn:

  Nieuwste  ontwikkelingen:  Slim, stil en energie-efficiënt

  Sommige vaatwassers bieden veel meer ruimte (maar liefst  15 standaardcouverts of een extra grote binnenruimte ) waardoor je zonder moeite jouw vaat kunt inladen. De nieuwste ontwikkelingen zijn de flexibele korven waardoor je meer vaat kunt inladen en er meer ruimte is voor grote of apart gevormde items.

  Ook zijn er speciale programma’s die rekening houden met verschillende soorten vaat.  Zo zijn er bijvoorbeeld vaatwassers met een speciaal glasprogramma die zorgen voor een behoedzame behandeling van de meest delicate wijnglazen waardoor deze niet meer met de hand af gewassen hoeven te worden. AEG vaatwassers hebben zelfs rubberen klemmen waarin je jouw wijnglazen stevig kunt plaatsen en ze niet kunnen kantelen of beschadigingen.

  Het geluidsniveau is ook een belangrijk punt om mee te nemen in de beslissing welke vaatwasser aan te schaffen. Het geluidsniveau van sommige nieuwe vaatwassers zijn slechts 37 dB (A), wat te vergelijken is met zacht gefluister. Ideaal als je een open keuken hebt. Huishoudelijke apparaten worden door een snel innoverend productproces steeds energiezuiniger. Met een energiezuinige vaatwasser bespaar je jaarlijks veel op jouw energie – en waterverbruik. De beste score voor energie-efficiëntie op de markt voor vaatwassers is momenteel A+++.

  AutoSense functie:  Hiermee wordt de duur van de cyclus en het gebruik van energie en water aangepast aan de vuilgraad van de vaat.

  AutoOff functie: zorgt ervoor dat het energieverbruik in stand-by wordt stilgezet. Hierdoor wordt energie bespaard.

  Populaire merken
  Bekende merken van de afwasmachine zijn:AEGElectrolux, Zanussi, Bauknecht, Bosch, Miele, Siemens en Whirlpool.  Meer informatie over de gebruikte begrippen vind je in de verklarende woordenlijst. Heb je nog vragen kijk dan even bij de veel gestelde vragen over vaatwassers.

  Bekijk en vergelijk hier alle vaatwassers en vind de beste koop!

 • Veelgestelde vragen

  Vergelijk hier alle vaatwassers!Ik moet een verwijderingsbijdrage betalen, wat is dat?
  Bestaat de energiepremie nog bij de aanschaf van een zuinige afwasmachine?
  Wordt mijn nieuwe machine ook op een hogere etage bezorgd (geen lift)?
  Wordt mijn nieuwe afwasmachine ook geplaatst en aangesloten?
  Wordt de oude machine meegenomen, als ook het verpakkingsmateriaal van de nieuwe?  Bekijk en vergelijk hier alle afwasmachines en vind de beste koop!

  Ik moet een verwijderingsbijdrage betalen, wat is dat?
  Bij de aanschaf van veel elektronische apparaten zoals een afwasmachine, koelkast of koffiezetapparaat betaal je een verwijderingsbijdrage. De bijdrage wordt gevraagd om oude en afgedankte apparaten op een milieuvriendelijke manier te verwijderen. Bij de aanschaf van een nieuw elektronisch apparaat betaal je voor het afvoeren en recyclen van het oude. Voor een afwasmachine is dat € 5,00. Dit bedrag komt bovenop de aanschafprijs.

  Bestaat de energiepremie nog bij de aanschaf van een zuinige afwasmachine?
  Nee, de bestaande energiepremie voor het stimuleren van de aanschaf van energiezuinige apparaten is wegens het succes ervan afgeschaft. De regeling werd stopgezet in oktober 2003 omdat toen het beschikbare budget al op was. Tot 15 januari 2004 konden aanvragen nog ingediend worden, daarna niet meer. Meer informatie hierover vind je bij het Ministerie van VROM.

  Wordt mijn nieuwe machine ook op een hogere etage bezorgd (geen lift)?
  Ja en nee. Niet alle leveranciers bezorgen standaard op hogere etages. Veel van onze leveranciers wel maar lees daarvoor de leverings- en bezorgvoorwaarden van de desbetreffende winkel. Geef het in geval van twijfel aan bij het plaatsen van uw bestelling. Sommige leveranciers bezorgen wel op hogere etages, andere niet. Dit omdat de chauffeur bijvoorbeeld alleen in de vrachtwagen zit. Vraag er vooral naar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  Vergelijk hier vaatwassers!Wordt mijn nieuwe afwasmachine ook geplaatst en aangesloten?
  Ja en nee. Niet alle winkels leveren deze service. Veel leveranciers bezorgen alleen maar tot aan de eerste trap. Mocht je op een hogere etage wonen en een lift hebben, dan bezorgt de leverancier de machine in huis. Bij de winkelinformatie staat of de leverancier de extra service levert van het aansluiten van de nieuwe machine.Vraag ernaar op het moment dat je de bestelling plaatst.

  Wordt de oude machine meegenomen, als ook het verpakkingsmateriaal van de nieuwe?
  Leveranciers zijn verplicht om de oude machine mee te nemen: daar betaal je tenslotte de verwijderingsbijdrage voor (zie uitleg bij verwijderingsbijdrage). Geef bij de bestelling aan dat de oude machine mee terug moet, als ook het verpakkingsmateriaal van de nieuwe. Als de leverancier dat niet doet, kun je twee dingen doen. Je laat de bestelling doorgaan en zorgt zelf voor het verwijderen van de oude machine en het verpakkingsmateriaal. Of je annuleert de bestelling en gaat verder op zoek naar een andere leverancier die wel de extra service levert. Meestal ben je dan duurder uit, omdat de leverancier voor deze extra service geld rekent.

  Bekijk en vergelijk hier afwasmachines en vind de beste koop!

 • Verklarende woordenlijst

  VaatwasserHieronder vind je een alfabetisch overzicht van de gebruikte begrippen bij afwasmachines.

  Bekijk en vergelijk hier alle afwasmachines en vind de beste koop!

  (Minimale) hoogte
  Sommige afwasautomaten zijn in hoogte verstelbaar door middel van verstelbare pootjes. Hiermee heb je een paar centimeter speling. In de productvergelijker geven wij de minimale hoogte aan. Daarbij staat tevens of de afwasmachine in hoogte verstelbaar is.

  Aansluitwaarde
  De aansluitwaarde wordt aangeven in Kilowatt. Controleer of de meterkast geschikt is om deze capaciteit te leveren. Een afwasmachine dient altijd aangesloten te worden op een geaard stopcontact.

  Aantal programma's
  Dit veld geeft aan hoeveel afwasprogramma's de machine kent. De eenvoudige modellen hebben maar twee programma's, de uitgebreidere apparaten hebben vijf of meer programma's. Er bestaan programma's op verschillende temperaturen, energiezuinige programma's of programma's voor een halve belading.

  Aantal temperaturen
  Dit veld geeft aan uit hoeveel temperaturen je kunt kiezen bij het bepalen van het afwasprogramma. Een eenvoudige afwasmachine kent twee temperaturen, de uitgebreidere afwasmachine heeft meerdere temperatuurstanden.

  Afwasresultaat
  Het afwasresultaat wordt in letters aangegeven. Deze lettercombinaties gaan van A naar D, waarbij A het beste resultaat geeft.

  Aquastop
  Met een aquastop wordt het water afgesloten op het moment dat de machine een storing heeft, er een lekkage is of als de wasmachine dreigt over te lopen.

  Auto-open droging (alleen Miele)
  Na afloop van het programma wordt de deur automatisch geopend. Voor een perfect droogresultaat wordt de aanwezige condens op een veilige manier naar voren geblazen.

  Bekijk en vergelijk hier afwasmachines en vind de beste koop!

  Beladingssensor
  Een afwasmachine kent veiligheidssystemen zoals een kindveilige deurvergrendeling, een aquastop en een beladingssensor. Met die laatste kun je de machine niet overbelasten. Deze geeft een signaal af en slaat niet aan als de machine te vol zit. Je dient dan eerst de machine opnieuw in te delen en minder vol te zetten voordat de afwasmachine veilig kan worden aangezet.

  Bestekvoorziening
  Een afwasmachine heeft uittrekbare rekken waarop borden, glazen, bekers, schalen en pannen worden gezet. Voor het bestek is een korf of etagère beschikbaar, waardoor het bestek niet los door de vaatwasser kan slingeren en de machine kan blokkeren.

  Breedte
  De meeste afwasautomaten zijn 60 centimeter breed. Er zijn ook smallere modellen van 45 centimeter breed en apparaten met een 3-in-1 functie: gasfornuis, mini vaatwasser en oven ineen.

  Vergelijk hier afwasmchines!Couverts
  De capaciteit van de afwasmachine wordt aangegeven in aantal couverts. Een couvert is het eetgerei voor één persoon. De meeste vaatwassers hebben een capaciteit van 12 couverts. De smallere modellen van 45 centimeter breed zitten rond de 8 of 9 couverts. De mini afwasmachines voor bijvoorbeeld in een caravan kennen een kleiner vermogen, tussen de 4 en 6 couverts.

  Droogmethode
  Actieve ventilatie, verdamping, turbodrogen, pulsedrogen, extra dry: al deze methoden zorgen ervoor dat de afwas droog uit de afwasmachine komt. De droogmethode is de laatste stap in het afwasprogramma.

  Droogresultaat
  Het droogresultaat wordt in letters aangegeven. Deze lettercombinaties gaan van A naar D, waarbij A het beste resultaat geeft.

  Eindsignaal
  Met een bel of zoemer geeft de afwasmachine aan dat het programma klaar is en dat je de schone afwas uit de machine kunt halen.

  Energieklasse
  Met een lettersysteem wordt de energieklasse aangegeven. Deze letters gaan van AA naar D, waarbij AA staat voor het meest energiezuinig. De meeste modellen zijn klasse A, B en C; sommige merken leveren nog D-modellen. De zuinigere modellen zijn duurder in aanschaf, maar je verdient dit terug doordat er minder elektriciteit en water wordt gebruikt per afwasbeurt.

  Energieverbruik
  Het energieverbruik wordt aangegeven in Kilowatt stroom per afwasbeurt.

  Bekijk en vergelijk hier afwasmachines en vind de beste koop!

  Flexibele indeling
  Een afwasmachine heeft uittrekbare rekken waarop borden, glazen, bekers, schalen en pannen worden gezet. Voor het bestek is een korf of etagère beschikbaar, waardoor het bestek niet los door de vaatwasser kan slingeren en de machine kan blokkeren. Sommige modellen hebben een flexibele indeling waarmee je zelf de inrichting van de vaatwasser kunt bepalen. De bordenrekken zijn dan bijvoorbeeld inklapbaar en het kopjesrooster kan uitgebreid of juist teruggeklapt worden. Afhankelijk van de stukken vuile vaat bepaal je dus zelf de indeling. Dit kan handig zijn voor grote schalen of pannen, of als je veel glazen of borden hebt.

  Geluidsniveau
  Als je een open keuken hebt, is het verstandig om op het geluidsniveau van de afwasmachine te letten. Er zijn fluisterstille apparaten maar ook afwasmachines die wat luidruchtiger zijn. Je vindt het geluidsniveau per afwasmachine terug tussen de specificaties, aangegeven in decibel. Hoe lager dit getal, hoe stiller de machine is. Een stille afwasmachine zit rond de 42-44 decibel.

  Glansmiddelindicator
  Deze functie geeft aan dat je het bakje met glansspoelmiddel moet bijvullen.

  Halve belading
  Sommige afwasmachines hebben een programma voor een halve belading. Dit is een korter programma, speciaal voor afwasmachines die niet helemaal vol zitten.

  Hoogte verstelbaar
  Sommige afwasautomaten zijn in hoogte verstelbaar door middel van verstelbare pootjes. Hiermee heb je een paar centimeter speling. In de productvergelijker geven wij de minimale hoogte aan. Daarbij staat tevens of de afwasmachine in hoogte verstelbaar is. Zie het veld (minimale) hoogte voor de maten.

  Introductiemodel
  Dit veld geeft aan wanneer het dit model werd geïntroduceerd door de fabrikant.

  Inst. waterontharder
  Sommige afwasmachines hebben de functie om de hardheid van het water te meten en op basis daarvan stel je de machine in voor het beste resultaat. De hardheid van het drinkwater wordt bepaald door het gehalte aan calcium (kalk) en magnesium dat erin aanwezig is. Iedere regio in Nederland heeft een andere hardheid of zachtheid van het leidingwater. Als je hier meer informatie over wilt hebben of als je wilt weten wat er bij jou uit de kraan komt, neem dan contact op met het waterleidingbedrijf. Deze informatie staat meestal op de website.

  De volgende indeling wordt gehanteerd:

  • 0 tot 4 °D = zeer zacht water
  • 4 tot 8 °D = zacht water
  • 8 tot 12 °D = gemiddeld
  • 12 tot 18 °D = vrij hard water
  • 18 tot 30 °D = hard water
  • De hardheid van water wordt uitgedrukt in Duitse graden.

  (bron: TWM)

  Keuze starttijd
  Met deze optie kun je zelf bepalen wanneer de machine met het programma mag starten. Je programmeert de machine voor en deze start dan op de door jou bepaalde tijd. Veel huishoudens in Nederland hebben een dubbele elektriciteitsmeter waardoor 's nachts afwassen goedkoper is vanwege het goedkopere nachttarief. Dan is het handig om een afwasmachine te hebben waarbij je zelf de starttijd kunt bepalen.

  Kinderbeveiliging
  Een afwasmachine kent veiligheidssystemen zoals een kindveilige deurvergrendeling, een aquastop en een beladingssensor. Een kinderbeveiliging zorgt ervoor dat je kind de machine niet kan openen terwijl er een programma draait of in stilstand staat.

  Bekijk en vergelijk hier afwasmachines en vind de beste koop!

  Knock2open (alleen Miele)
  Door de unieke Knock2open-functie zijn de afwasautomaten perfect te integreren in een greeploze keuken. Met twee keer kloppen gaat de deur automatisch open.


  Kopjesrooster
  Een afwasmachine heeft uittrekbare rekken waarop borden, glazen, bekers, schalen en pannen worden gezet. Voor het bestek is een korf of etagère beschikbaar, waardoor het bestek niet los door de vaatwasser kan slingeren en de machine kan blokkeren. Een kopjesrooster is een speciaal rek waarop efficiënt de kopjes geplaatst kunnen worden. Als de machine een flexibele indeling heeft, kun je dit rek uitbreiden of juist inklappen naar gelang de aard van de afwas.

  Max. temperatuur
  Een afwasmachine heeft programma's met meerdere temperaturen. Dit veld geeft de maximale temperatuur aan van het hoogste afwasprogramma.

  Min. programmduur
  Dit veld geeft het kortste programma aan, in minuten.

  Vergelijk hier vaatwassers!Model
  Er zijn vrijstaande afwasmachines en inbouwmodellen. Een vrijstaande afwasmachine kun je meteen plaatsen en aansluiten op de kraan, de waterafvoer en een geaarde elektriciteitsaansluiting. Vaak is een vrijstaand model geschikt voor onderbouw. Dat betekent dat de machine geplaatst kan worden onder een standaard werkblad van 60 centimeter diep. Een inbouwmodel vaatwasser kan op drie manieren worden ingebouwd: met een decorlijst, geïntegreerd of volledig geïntegreerd.

  Onderbouw geschikt
  Geschikt voor onderbouw betekent dat de machine geplaatst kan worden onder een standaard werkblad van 60 centimeter diep. Een inbouwmodel is hiervoor altijd geschikt, een vrijstaand model niet altijd.

  Opvolger
  Dit veld geeft aan of er al een opvolger van dit model op de markt is.

  Plaats bediening
  Een afwasmachine heeft een bedieningspaneel. Dit kan aan de buitenkant zitten in een zichtbaar front of aan de bovenkant binnenin de deur. De bediening van een afwasmachine is met een draaiknop, tiptoetsen of druktoetsen.

  Programma-indicatie
  Met programma-indicatie kun je volgen hoever het afwasprogramma is in zijn cyclus. De machine geeft dan bijvoorbeeld aan of hij aan het spoelen of drogen is. Ook is het mogelijk dat de machine aangeeft hoeveel minuten het nog duurt voordat het programma klaar is. Zie hiervoor het veld Resttijdindicatie.

  Rek verstelbaar
  Dit veld geeft aan of je zelf de rekken in de afwasmachine kunt uitbreiden of inklappen. Een afwasmachine heeft uittrekbare rekken waarop borden, glazen, bekers, schalen en pannen worden gezet. Voor het bestek is een korf of etagère beschikbaar, waardoor het bestek niet los door de vaatwasser kan slingeren en de machine kan blokkeren. Sommige modellen hebben een flexibele indeling waarmee je zelf de inrichting van de vaatwasser kunt bepalen. De bordenrekken zijn dan bijvoorbeeld inklapbaar en het kopjesrooster kan uitgebreid of juist teruggeklapt worden. Afhankelijk van de stukken vuile vaat bepaal je dus zelf de indeling. Dit kan handig zijn voor grote schalen of pannen, of als je veel glazen of borden hebt.

  Resttijdindicatie
  Met deze functie kun je zien hoelang de machine nog bezig is voordat het door jou gekozen programma klaar is. De resttijd wordt aangegeven in minuten.

  Bekijk en vergelijk hier afwasmachines en vind de beste koop!

  Rooster neerklapbaar
  Een afwasmachine heeft uittrekbare rekken waarop borden, glazen, bekers, schalen en pannen worden gezet. Voor het bestek is een korf of etagère beschikbaar, waardoor het bestek niet los door de vaatwasser kan slingeren en de machine kan blokkeren. Sommige modellen hebben een flexibele indeling waarmee je zelf de inrichting van de vaatwasser kunt bepalen. De bordenrekken zijn dan bijvoorbeeld inklapbaar en het kopjesrooster kan uitgebreid of juist teruggeklapt worden. Afhankelijk van de stukken vuile vaat bepaal je dus zelf de indeling. Dit kan handig zijn voor grote schalen of pannen, of als je veel glazen of borden hebt.

  Timer
  Veel huishoudens een dubbele elektriciteitsmeter, waardoor 's nachts de afwasmachine laten draaien goedkoper is vanwege het goedkopere nachttarief. Dan is het handig om een vaatwasser met een timer te hebben, waarmee je zelf de starttijd kunt bepalen.

  Type bediening
  De bediening van een afwasmachine is met een draaiknop, tiptoetsen of druktoetsen.

  Type inbouw
  Een inbouw model vaatwasser kan op drie manieren worden ingebouwd: met een decorlijst, geïntegreerd of volledig geïntegreerd.

  • Met een decorlijst is duidelijk te zien waar de vaatwasser zit. Op de deur zit (meestal) een afwijkende handgreep. De voorkant van de deur kan eenzelfde paneel hebben als de andere keukenkastjes, maar dit kan ook de deur van de afwasmachine zelf zijn. De bediening van de machine zit zichtbaar aan de buitenkant.
  • Een geïntegreerde vaatwasser is nog herkenbaar vanaf de buitenkant. De deur oogt precies hetzelfde als de rest van de keuken, alleen is aan de randen nog te zien dat er een machine achter de deur zit. Soms zit de bediening aan de buitenkant in een frontpaneel. Er zijn ook modellen waarbij de bediening aan de bovenkant binnenin de deur zit.
  • Een volledig geïntegreerde afwasmachine is niet herkenbaar vanaf de buitenkant. De voorkant oogt precies zo als alle andere keukenkastjes. De bediening van het apparaat zit aan de bovenkant binnenin de deur.

  Vaatwasmachinebestendig
  Waar je altijd op moet letten bij het inruimen van een afwasmachine is of het servies, de schaal of de pan vaatwasmachinebestendig is. Dit vind je terug op het serviesgoed zelf. Huisraad die niet in de afwasmachine mag, zul je alsnog met de hand moeten afwassen.

  Verwarmingselement
  Dit veld geeft aan of het verwarmingselement geïntegreerd is of dat het een doorstroomelement is.

  Volautomatisch
  Een volautomatische afwasmachine kun je niet zelf handmatig instellen. De machine kent alleen de voorgeprogrammeerde programma's: je kunt er niet zelf een samenstellen.

  Voorspoelprogramma
  Een voorspoelprogramma is handig voor sterk vervuilde vaat. Dit veld geeft aan of de machine hierover beschikt.

  Vergelijk hier vaatwassers!Warmwateraansluiting
  Dit veld geeft aan of de afwasmachine ook via een warmwaterleiding gevuld kan worden. Het met gas verwarmen van water is goedkoper dan elektrisch verwarmen. Dit gebeurt met een zogenaamde Hotfill. Een Hotfill is een apparaat dat tussen een gasgestuurde boiler of combiketel en je afwasmachine wordt geplaatst. Het water gaat dan voorverwarmd de afwasmachine in via een warmwaterleiding. Het water wordt via een mengsysteem op de juiste temperatuur gebracht. Een nadeel van Hotfill is dat koud voorspoelen niet mogelijk is, waardoor zetmeelresten moeilijker te verwijderen zijn.

  Waterverbruik
  Het waterverbruik wordt aangegeven in liters per wasbeurt, voor het standaard programma.

  Zoutindicator
  Deze functie geeft aan dat je het bakje met zout moet bijvullen.

  Bekijk en vergelijk hier afwasmachines en vind de beste koop!

0
 • breedte:
  • smal - 0
   • normaal - 0
   • aantal_wasprogramma_s:
   • afwasprogramma_s:
   • geluidsniveau:
    • geluidsniveau_44 - 0
     • geluidsniveau_44_46 - 0
      • geluidsniveau_46_48 - 0
       • geluidsniveau_48 - 0
       • energieklasse_product:
       • price:
        • price_470 - 0
         • price_470_600 - 0
          • price_600_820 - 0
           • price_820 - 0
           • kleur:
           • diepte_product:
            • diepte_product_550 - 0
             • diepte_product_550_570 - 0
              • diepte_product_570_590 - 0
               • diepte_product_590 - 0
               • hoogte:
                • hoogte_820 - 0
                 • hoogte_820_820 - 0
                  • hoogte_820_850 - 0
                   • hoogte_850 - 0
                   • aantal_couverts:
                   • waterconsumptie_per_cyclus:
                    • waterconsumptie_per_cyclus_9.5 - 0
                     • waterconsumptie_per_cyclus_9.5_10 - 0
                      • waterconsumptie_per_cyclus_10_12 - 0
                       • waterconsumptie_per_cyclus_12 - 0
                       • brand:
                       • soort:
                       • group:
                       0 - 0
                       • Heb je voorkeur voor een merk? (brand):
                        • Siemens (siemens)
                        • Bosch (bosch)
                        • Miele (miele)
                        • Whirlpool (whirlpool)
                        • Bauknecht (bauknecht)
                        • Indesit (indesit)
                        • AEG (aeg)
                        • Amica (amica)
                        • Asko (asko)
                        • Atag (atag)
                        • Baumatic (baumatic)
                        • Beko (beko)
                        • Bomann (bomann)
                        • Boretti (boretti)
                        • Brandt (brandt)
                        • Candy (candy)
                        • Casselin (casselin)
                        • EDY (edy)
                        • Electrolux (electrolux)
                        • Etna (etna)
                        • Everglades (everglades)
                        • Exquisit (exquisit)
                        • Fagor (fagor)
                        • Hoover (hoover)
                        • Hotpoint (hotpoint)
                        • Hotpoint-Ariston (hotpoint_ariston)
                        • Ignis (ignis)
                        • Inventum (inventum)
                        • Klarstein (klarstein)
                        • KOENIC (koenic)
                        • Kueppersbusch (kueppersbusch)
                        • Kuppersbusch (kuppersbusch)
                        • M-System (m_system)
                        • M-Systems (m_systems)
                        • NEFF (neff)
                        • Novy (novy)
                        • Pelgrim (pelgrim)
                        • Proline (proline)
                        • Samsung (samsung)
                        • Scandomestic (scandomestic)
                        • Smeg (smeg)
                        • Zanussi (zanussi)
                       • Wat is je budget? (price):
                        • < 470 € (price_470)
                        • 470 € - 600 € (price_470_600)
                        • 600 € - 820 € (price_600_820)
                        • ≥ 820 € (price_820)
                       • Welk energielabel heeft je voorkeur? (energieklasse_product):
                        • A (a)
                        • A++ (a_)
                        • A+++-10% (a_10_)
                        • Niet gespecificeerd (niet_gespecificeerd)
                       • Hoeveel is de waterconsumptie per cyclus? (waterconsumptie_per_cyclus):
                        • < 9.5 liter (waterconsumptie_per_cyclus_9.5)
                        • 9.5 liter - 10 liter (waterconsumptie_per_cyclus_9.5_10)
                        • 10 liter - 12 liter (waterconsumptie_per_cyclus_10_12)
                        • ≥ 12 liter (waterconsumptie_per_cyclus_12)
                       • Hoeveel geluid mag de vaatwasser maken? (geluidsniveau):
                        • < 44 dB (geluidsniveau_44)
                        • 44 dB - 46 dB (geluidsniveau_44_46)
                        • 46 dB - 48 dB (geluidsniveau_46_48)
                        • ≥ 48 dB (geluidsniveau_48)
                       • Wat voor model vaatwasser wil je? (soort):
                        • Mini (mini)
                        • Semi-ingebouwd (semi_built_in)
                        • Volledig ingebouwd (volledig_ingebouwd)
                        • Vrijstaand (vrijstaand)
                        • Semi-ingebouwd (semi_ingebouwd)
                       • Hoe diep mag de vaatwasser zijn? (diepte_product):
                        • < 550 mm (diepte_product_550)
                        • 550 mm - 570 mm (diepte_product_550_570)
                        • 570 mm - 590 mm (diepte_product_570_590)
                        • ≥ 590 mm (diepte_product_590)
                       • Hoe hoog mag de vaatwasser zijn? (hoogte):
                        • < 820 mm (hoogte_820)
                        • 820 mm - 820 mm (hoogte_820_820)
                        • 820 mm - 850 mm (hoogte_820_850)
                        • ≥ 850 mm (hoogte_850)
                       • Hoe breed mag de vaatwasser zijn? (breedte):
                        • Smal (45 cm) (smal)
                        • Normaal (60 cm) (normaal)
                       • Hoeveel programma's moet de vaatwasser hebben? (aantal_wasprogramma_s):
                        • 10 (10)
                        • 11 (11)
                        • 12 (12)
                        • 13 (13)
                        • 14 (14)
                        • 2 (2)
                        • 3 (3)
                        • 4 (4)
                        • 5 (5)
                        • 6 (6)
                        • 7 (7)
                        • 8 (8)
                        • 9 (9)
                       • Welke programma's moet de vaatwasser hebben? (afwasprogramma_s):
                        • Auto (auto)
                        • auto 35-45 ºC (auto_35_45_c)
                        • Auto 40-65 ºC (auto_40_65_c)
                        • Auto 45-65 ºC (auto_45_65_c)
                        • Auto 45-70 ºC (auto_45_70_c)
                        • Auto 45-75 ºC (auto_45_75_c)
                        • auto 50-65 ºC (auto_50_65_c)
                        • auto 55-65 ºC (auto_55_65_c)
                        • Auto 60-70 ºC (auto_60_70_c)
                        • auto 65-75 ºC (auto_65_75_c)
                        • Bio (bio)
                        • Delicate (delicate)
                        • Economie (economie)
                        • Glas/Breekbaar (glas_breekbaar)
                        • Halve (halve)
                        • Intensief (intensief)
                        • Nacht (nacht)
                        • Normaal (normaal)
                        • Rinsing + drying (rinsing_drying)
                        • Silent (silent)
                        • Snel (snel)
                        • Soak (soak)
                        • Stoom (stoom)
                        • Turbo (turbo)
                        • Voorspoelen (voorspoelen)
                        • Voorwassen (voorwassen)
                       • Voor hoeveel personen moet de vaatwasser zijn? (aantal_couverts):
                        • 1 (1)
                        • 10 (10)
                        • 12 (12)
                        • 13 (13)
                        • 14 (14)
                        • 15 (15)
                        • 16 (16)
                        • 17 (17)
                        • 2 (2)
                        • 4 (4)
                        • 6 (6)
                        • 7 (7)
                        • 8 (8)
                        • 9 (9)
                       • Heb je voorkeur voor een kleur? (kleur):
                        • Blauw (blauw)
                        • Bruin (bruin)
                        • Cream (cream)
                        • Grijs (grijs)
                        • Groen (groen)
                        • Houten (houten)
                        • Metallic (metallic)
                        • Multi (multi)
                        • Oranje (oranje)
                        • Roestvrijstaal (roestvrijstaal)
                        • Rood (rood)
                        • Roze (roze)
                        • Titanic (titanic)
                        • Wit (wit)
                        • Zilver (zilver)
                        • Zwart (zwart)
                       • Welke varianten wil je? (group):
                        • Beko DFN 6632 (beko_dfn_6632)
                        • Candy CDCF 6 (candy_cdcf_6)
                        • Etna EVW 7963 (etna_evw_7963)
                        • Miele G 4210 (miele_g_4210)
                        • Miele G 4210 I (miele_g_4210_i)
                        • Miele G 4210 SCU (miele_g_4210_scu)
                        • Miele G 4410 SCI (miele_g_4410_sci)
                        • Miele G 5105 SCI XXL (miele_g_5105_sci_xxl)
                        • Miele G 5500 SCI (miele_g_5500_sci)
                        • Miele Miele G 4500 SCI (miele_miele_g_4500_sci)
                       • Tel. 030-214 5004
                       • WhatsApp 06-15 19 74 74
                       • blijmakers@vergelijk.nl